X

Her kadın, hayatının en eşsiz ve unutulmaz anı olan düğün gününün mükemmel görünmek ister. Gelinliğin en kusursuz tamamlayıcısı ise kuşkusuz göz alıcı saçlar. 2018’de gelin saçları çiçek açıyor, doğal topuzlar, farklı örgü modelleri karşımıza çıkıyor. Gelin saçına henüz karar veremeyenler için tüyoları MOS Kuaförleri saç artistleri paylaşıyor.


Bırakın dağınık ve doğal kalsın

Günlük hayatta kullanılan doğal topuzların 2018 senesinde de gelin saçlarında karşımıza çıkan ilk model olacağını söyleyen Genel Müdür Doğan Çelik, “Eskiden tepede prenses topuzlar vardı her gelin bu net topuzları yaptırırdı artık, dağınık, özenli görünmeyen topuzlar gelinlik ile daha modern bir görüntü yakalamamızı sağlıyor. Bu topuzlar fresh görünmek isteyenler için tepede minik yapılırken, elegan görünüm isteyen kadınlar için ensede dağınık toplamalar şeklinde karşımıza çıkıyor” açıklamasında bulundu.


Saçlara hareket katacak doğal aksesuarlar

Saç Artisti Can Çelik “Düğün gününde herkes özel olmak ve kişiye özel saç tasarımlarının yapılmasını ister. Herkes saçına örgü ve hafif dalgalı şekiller verecekse peki nasıl farklılaşacağım diye düşüneceğinizi tahmin ediyoruz. Gelin saçlarında sizi farklılaştıracak nokta gelinliğinize uygun saç aksesuarları seçmeniz. Bu yıl aksesuar seçerken doğadan ilham alabilirsiniz. Örneğin, bazen müşterilerimize gerçek papatyadan da saç aksesuarı yapıyoruz, kendilerine özgü tasarlanan taçları ve ışıltılı tokaları kullanıyoruz. Aynı zamanda bu sene aksesuarlarda antik esintiler de var. Helen tarzı yapılan saçınıza iliştirilen antik takılar sizi farklı kılabilir. Öte yandan saç örgülerinin arasına yerleştirilen ya da içinden geçirilen gelinliğinizin rengine uygun kurdeleler de kullanarak farkınızı ortaya koyabilirsiniz” ifadelerini kullandı.




Örgülü, açık ve tek tarafa atılan modeller

Saç Artisti Mustafa Özsever “Topuzların arasına atılan gevşek örgüler ve örgülerin arasına yerleştirilen uygun aksesuarlar ise bu senenin ana trendini oluşturuyor. Yarım toplanmış örgülü saçları, doğal dalgaların arasına yerleştirilmiş değişik örgüleri, örgü topuzları bol bol göreceğiz. Saçlarını doğal açık bırakmak ve tek tarafa almayı da seçenekler arasına eklemek gerekiyor” dedi.


Dalgalar arasına atılacak çarpıcı renkler

Eğer düğün gününüz için saçınızın rengini değiştirmek istiyorsanız en önemli konu prova ve profesyonellik! Saç Artisti Mahmut Çelik, düğün günü uzman ellerde renklendirme yapılması konusunda uyarıyor. “Doğallığa önem verdiniz, saç modelinizi belirlediniz peki ya renk seçimi? Burada biz, küçük ve kişiye en çok uyan renk dokunuşları yapılmasını tavsiye ediyoruz. Düğününüzün yapıldığı mevsim, ten renginiz, cilt alt tonunuz renk seçiminde oldukça belirleyici olacaktır. Eğer ilkbahar ya da yaz aylarında gelin olacaksanız saçlarınızda pastel mavi, lila ve yeşil gibi tonları kullanabilirsiniz!” dedi.