X

İkizleriniz büyüyor, günler zor geçiyor ama haftalar aylar hızla geçiyor. İki aylık bebeklerinizle artık iletişiminiz daha kuvvetli, her geçen gün birbirinize daha çok alışıyorsunuz ve daha çok karşılık alıyorsunuz. Her şeyin yolunda gidip gitmediğini merak ediyorsunuz. Bu konuda sizi doktorunuz her ay rutin kontrollerde en iyi şekilde bilgilendirecektir. Ay içinde aklınıza takılanların notlarını tuttuysanız, yanıtlarını almak daha kolay olacak. Her bebek için için farklı sorularınız olabilir, bebekleriniz için ayrı notlar tutmayı unutmayın.


Peki doktor kontrolünde sizi neler bekliyor?

2 aylık bebekleriniz neler yapabilir?


2 aylık bebeklerinizin aşı takvimi:


2 aylık bebeklerinizin uyku düzeni nasıldır?

Bebekleriniz hala gece gündüz ayrımını yapamazlar ve gün içinde 15-17 saat kadar uyurlar. Ancak siz ileriye dönük bir yatırım olarak bebeklerinize akşam rutini yaparsanız bu süreci atlatmanız daha kolay ve daha hızlı olabilir. Akşam saatlerinde banyo ve ninniyle uykuya hazırlar ve gece emzirmelerini mümkün olduğunca ışık açmadan ve sessizce yaparsanız, bez değiştirme işlemini loş ışıkta ve hızlı ama yumuşakça yaparsanız gece uykularını uzatmanız mümkün olabilir.


2 aylık bebeklerinizin beslenme düzeni nasıldır?

Bebekleriniz için ilk altı ay sadece anne sütü, yokluğundaysa formül mama uygundur. Bunun dışında bebeklerinize hiçbir şey vermemelisiniz. Bebeklerinizi 40 günden sonra artık uyandırıp emzirmenize ya da beslemenize gerek yoktur. Uykularını bölmeyin, acıktıkları zaman uyanacaklardır.


2 aylık bebeklerinizin gelişimi için neler yapabilirsiniz?


*Bu yazı dizisi ikiz bebeklerinizin gelişim takibi hakkında fikir sahibi olabilmeniz için hazırlandı ancak okurken tüm bebeklerin gelişimlerinin birbirinden farklı olduğunu, bazı bebeklerin kimi gelişim basamakları için biraz daha fazla zamana ihtiyacı olduklarını unutmayın. Eğer keskin bir farklılık görüyorsanız bunu doktorunuzla paylaşmanız en doğrusu olacaktır.