X

Akne nedir?

Ciltteki gözeneklerin içinde yağ ve kir birikmesi ile ortaya çıkan sivilceler, iltihaplandığında ve bazen de kronik hale geldiğinde akne olarak isimlendiriliyor. Yaygın olarak yüzde, sırtta, omuzlarda ve göğüs bölgesinde ortaya çıkan akneler doğru tedavi edilmediğinde kronikleşebiliyor ve hiperpigmentasyona (ciltte lekeler oluşmasına) neden olabiliyor.


Akne çeşitleri nelerdir?



Akne neden olur?



Akne tedavisi nasıl olur?

Kişiye özel, doğru bir akne tedavisi için bir dermatoloji (cildiye) uzmanı doktorun önerisiyle uygun bir tedavi uygulanabilir. Medikal akne tedavisi için genellikle benzoil peroksit ve salisilik asit içeren kremler önerilir. bazı durumlarda A vitamini, sülfür ya da çinko takviyesi de gerekli görülebilir. Bazı durumlarda, özellikle bakteri gelişimine bağlı akne sorunu varsa, hekimler antibiyotik kullanımı da önerebilirler. Tedavi tamamlandıktan ve akne oluşumu durdurulduktan sonra ise ciltteki yaralar ve izler için koruyucu ve iyileştirici bir tedavi önerilir.Aknenin çeşitli sebeplerle ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır, dolayısıyla doğru tıbbi teşhis ve tedavi için mutlaka bir uzman hekimin görüşü alınmalıdır.


Tedavi sürecini desteklemek için bunlara dikkat edilmeli:




Referanslar: ''Top 12 Home Remedies for Acne.'' Şuradan alındı: https://draxe.com/beauty/home-remedies-for-acne/

Yvette Brazier. ''What you need to know about acne.'' (27 Kasım 2017) Şuradan alındı: https://www.medicalnewstoday.com/articles/107146.php