X

Yeşim Hanım merhaba, eşim beni anlamıyor. Hayatımda olan sorun yaşadığım, dert ettiğim şeylerle asla ilgilenmiyor. “Boş ver takma kafana” diyor sadece. Böyle dedikçe ondan o kadar soğuyorum ki… Adam resmen başına dert istemiyor. Hiçbir şey anlatayım hiç sorun çıkartayım istemiyor. Onun için evdeki bir eşya gibiyim, öyle sorunsuz yerinde durayım. Bu davranışları beni çok rahatsız ediyor, onu görmek bile istemiyorum. Gamsız bir adam resmen. Sizce düzelir mi? 2,5 senelik evliyiz bu arada ve çocuğumuz yok. Zaten çocuk olsa onun da sorunlarıyla ilgilenmez heralde tek başıma uğraşırım.


Yeşim Tijen’in cevabı:

“Birini kırmışsındır özür ile af arasındadır

Kırgınlık onarırsın

Birini küstürmüşsündür

Naz ile niyaz arasındadır küskünlük

Gönlünü alırsın ama birini hissizleştirdiysen şayet orada dur

Zira hissizlik beden ile ruhun yarasıdır”


Yeşim Tijen’in cevabı:

Merhaba sevgili okurlar, size de merhaba sevgili kızım; kısacık evliliğinizde geldiğiniz nokta sizin ruhunuza dokunmaktan uzak eşinizden soğumak olmuş. Artık ne kadar çabuk tükenebiliyor ilişkiler… İnsanın ihtiyacı olan şey görülmek, anlaşılmak, duyulmak, sevilmek, saygı duyulmak, değer görmek, kendini güvende hissetmek… Hele ki yeni evli bir kadın bunları hissedememişse çok yazık olmuş. Sanırım siz evliliğinizde bunları hissetmediğinizden yalnızlaşmış, eşinize karşı hissizleşmişsiniz ve ondan ayrılmak niyetine düşmüşsünüz. Eşinizden duymak istediğiniz “Senin bir sorunun mu var? Yüzün asık bir şeye, üzülmüş olmalısın. Hadi gel konuşalım. Hepsini bana anlat” olmalıydı. Boş ver olmamalıydı. Boş verebilseydiniz ona anlatma, paylaşma ihtiyacını duymazdınız. Pek çok defa yaşadığınız ilgisizlikle kırılmış, güveninizi kaybetmişsiniz. Her şeyi tek başınıza çözmek zorunda kaldıysanız evliliğinizin anlamı yok demektir. Bir şeye anlam ancak duyguyla katılabilir, bu yüklemenin olmadığı hiçbir davranışın, sözün, yapıp etmenin karşıya geçmesi mümkün değildir. Sevginin yüklendiği ne varsa yeşerir, güzelleşir aksi durumlarda da sizin gibi solar tükenir. Neden bu kadar erken bir sorunlar yaşamaya başlamış olabilirsiniz? Önce bunun kaynağının ne olduğuna bir kafa yormanız gerekiyor. Karakteri mi böyleydi de siz fark edemediniz? Sadece fiziksel çekimle karakterini umursamadan mı evlendiniz? Bunun cevabı sizde başka cevaplarsa eşinizde… İşi ile ilgili bir sıkıntı mı yaşıyor? Sizin dert ettikleriniz ona yük gelip dinlemekten, ilgilenmekten kaçınıyor. Belki de maddi sıkıntılar onu bunaltıyor, içinden konuşmak bile gelmiyor olabilir. Bunların hangisi olduğunu veya başka bir sorun mu yaşadığını ancak kendisiyle ciddi bir konuşma yaparak öğrenebilirsiniz. Bu ciddi konuşmada yaşadığınız bu durumun ciddiyetini, sizin için önemini ona anlatmalısınız. Bunlardan hiçbiri değil kendi karakter olarak böyle ilgisiz biriyse o zaman işiniz gerçekten de zor demektir. Sağır sultanın bile duyduğu dolayısıyla öğrenmiş olduğu kadının ilgiyle beslendiği gerçeğini eşiniz umursamıyorsa o zaman ne ekiyorsa onu belki bugün değil ama yarın mutlaka biçecektir çünkü günümüz kadınlarının hayata bakışı mutlu değilse ümit etmek, sabretmek yıllarını vermek değil; ayrılmak olmaktadır. “Değişir mi?” demişsiniz… Bu ilgisiz durumunun altında büyük bir sorun yok karakteri buysa değişmesi kendi fark eder, isterse değişim gerçekleşebilir yoksa değişmez yavrum…


Bir söz

“Ağzımız yanmasın diye çay bardağına dudak payı bırakan biz yüreğimizi yakanlara bir pay koymayı unuttuk. Gafildik yandık, yakıldık. Çayın tadına bakmak gibidir insanı tanımak daha ilk cümleleriyle anlarsın çiğ mi dem mi…” diye paylaşmışlar. İnsan anlamaya anlıyor da hayatın içinde bazen pişmek için yanmak gerekiyor. Piştiniz mi de tadınızdan yenmez… Öyle güzel olursunuz ki… Her şeyin en güzel şekilde gelişmesi dileğimdir yavrum.


Sevgiler sevgili okurlarıma…


Çözemediğiniz sorunlarınızı yazın, Yeşim Tijen size önerilerde bulunsun.

İşte sorularınızı gönderebileceğiniz adres: yesimilehayatbilgisi@gmail.com