X

Bebek masajı, anne ve bebeğin birbirleri ile tanışıp ilişkiyi başlatma ve geliştirmesi için önemli bir role sahip. Dolayısı ile bebek masajını yalnız fiziksel yararları olan fiziksel bir terapi olarak düşünmemek gerekiyor. Masaj esnasında ten teması ile sağlanan sözsüz iletişim de anne bebek ilişkisinde büyük önem taşıyor.




Annenin bebeği ile göz teması kurarak bebeğinin ayak parmaklarına dokunması, bunu yaparken yumuşak bir sesle ne yaptığını bebeğine anlatması, ve bunlarla birlikte “gevşe” “rahatla” gibi sözler söylemesi, bebeği yalnız fiziksel olarak değil; ruhsal olarak da rahatlatacaktır.




Masaj sayesinde anne bebek arasında kurulan yakın ilişkinin yanı sıra bebek, kendi vücudunun bölümlerini ayrı ayrı fark eder ve vücudunu bütün olarak gevşemiş bir şekilde algılar. İlk yapıldığında alışkın olmadığından bebek ağlayarak tepki gösterirse masajın bırakılması gerekir.




Masaj boyunca bebeği hazırlamak için küçük bir ön hazırlık gerekir. Yeni doğmuş bebeklerde dikkat süresi yaklaşık olarak 15 dakika civarındır. Bu süreyi düşünerek her hareket bir ya da iki kere tekrarla yapılabilir. Ancak bebek masaja alıştıkça ve büyüdükçe bebeğinizin istekliliğine göre masaj süresini artırabilirsiniz. Masaj yaparken amacınızın bebeğinizle birlikte iletişim kurmak, rahatlamak ve eğlenmek olduğunu daima hatırlayın. Bebeğiniz karnı doyduktan 1 saat sonra masaj için daha aktif ve dinamik olacaktır.




Bebeğinize Masaj yaparken dikkat edilecek noktalar:












Hamile Eğitmeni


Esra Ertuğrul