X

İş, toplantı, seyahat ve sosyal aktivitelerle dolu hayatımız içinde zaman zaman çocuklarımıza yeterince vakit ayıramadığımızı ve onlara kendilerini ne denli sevdiğimizi hatırlatacak bazı jestlerde bulunmamız gerektiğini hepimiz düşünmüşüzdür.




İşte tam da bu noktada tonlarca para harcamamıza ya da Disneyland’da doğum günü partisi düzenlemek gibi şeylere ihtiyacımız yok. Barbie bebek veya Mustang araba almamıza ya da her gece dondurma yemelerine izin vermemize de gerek yok.




Çocuklarımıza kendilerini özel hissettirmenin yolları aslında çok basit. Yaşam koçu Leigh Leverrier’e göre; çocuklarımız biz onların hatırını saydıkça, onları dinledikçe ve onlara dikkat gösterdikçe kendilerini zaten özel hissederler.




Psikiyatrist Doris Jeannette’e göre de; Çocuklarımıza kendilerini sevdiğimizi hissettiren esas olarak beraber yaptığımız aktivitelerin arka planında kalmış gibi görünen şeyler. Yani çocuğunuza kendini özel hissettirmek için ona dikkat göstermeniz en önemli şeylerden biri. Ayrıca ona sarılmanız ya da onunla övünmeniz de etkili.




Aşağıda sayacağımız birkaç madde de çocuğunuza kendini özel hissettirmenin kolay ve anlamlı yolları arasında:














Son olarak ekleyebiliriz ki, ‘özel’ kelimesini kullanmak bile yeterli olabilir. Örneğin çocuğunuza benim için çok önemlisin ya da özelsin dediğinizde yüzlerindeki gülümsemeden anlayabileceğiniz gibi..