X

Emniyet Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği, hazırladığı rehberde altını ıslatan çocuklara karşı yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:


Kendini güvende hissetmesini sağlayın: Kardeş kıskançlığı, bir yakının kaybı gibi duygusal değişimler karşısında çocuğun kendini güvende hissetmeye ihtiyacı olabilir.


Aşırı ilgi göstermeyin: Altını ıslatan çocuğunuza aşırı ilgi göstermeyin. Çocuğunuzu asla tekrar bezlemeyin: Bu davranış onun özgüvenini zedeleyecektir.


Kıyaslamayın: Çocuğun bu durumunu onun yanında kardeşleri dahil başka kişilerle paylaşmayın. Altını ıslatmayan çocuklarla kıyaslama yapmayın.


Alaycı ve küçümseyici tavır sergilemeyin: Gece tuvalete kaldırırken çocuğu örselemekten itina ile kaçının, çocuğa karşı alaycı ve küçümseyici tavır sergilemeyin.


İsteklerini sürekli kısıtlamayın: Bu davranış problemini sürekli öne sürerek sürekli isteklerini reddetmeyin ve yiyecek içeceklerini rahatsız edecek şekilde kıyaslamayın.


Aşırı tutucu ve disiplinli tutum sergilemeyin: Altını ıslattığı için ortaya çıkan sorunlardan (yatağın kirlenmesi, çamaşır yıkama işleri vb.) sürekli şikâyet etmeyin, sorunu çözmek için baskıcı ve aşırı disiplinli tutum sergilemeyin.