HT Hayat Anasayfa 26 Temmuz 2018 günlük burç yorumunuz | Astroloji

Aslında hiçbir gezegen geri hareket etmez hatta yavaşlamaz bile. Dünyamız güneş etrafında diğer gezegenlerden farklı bir hızla döndüğü için, biz dünyadan baktığımızda o gezegenin yavaşladığını, durduğunu ve gerilediğini görmüş gibi oluruz. Merkür, hızlı hareket ettiğinden, diğer gezegenlere göre daha sık bu pozisyona girer. Senede 3 veya bazen 4 kez geri gider gibi görünür. Her 4 ayda bir Merkür durur ve geri gitmeye başlar. Bu geriye gidişini yaklaşık 22 günde yapar. 6 yıllık periyotlarla kendini tekrar eder.


Merkür iletişimin her tür formuyla alakalıdır. Konuşma, anlaşma, alışveriş, formal anlaşmalar, dökümanlar, seyahat, mektup, mail, gemicilik, taşımacılıkla ilişkilendirilir. O yüzden de bu alanlarda karşışıklıklar, sorunlar yaratır. Yine akılla çalışanlar, yazarlar, gazeteciler, yorumcular, dedikoducular, eleştirmenler, öğretmenler, seyahatçiler etkilenecekler arasında yer alabilir.


Merkür geri giderken anlaşmalar yapmak, önemli kararlar vermek, başlangıçlar içinde bulunmak ve yeni bir işin tohumlarını atmak tavsiye edilmez. Çünkü koşullar önünde sonunda değişecek, ertelenmeler, mücadeleler ve aksilikler hayatımızda yer alacaktır. Kafamız karışık, iletişimimiz doğru düzgün olmayacağı için paramızla, kişisel bilgilerle ve kağıt işleriyle uğraşmak bu dönemde pahalıya patlayabilir.


Şimdi gelelim bu gerilemeye!

26 Temmuz 2018 Perşembe günü Merkür, Aslan burcunda gerilemeye başlıyor. İletişim gezegeni olan Merkür’ün Ateş elementinde gerilemesi cesur ve düşüncesiz davranışları ortaya çıkarabilir. Aslan burcu aşkla, flörtlerle, eğleceyle, çocuklarla, eğitmenlikle, sanatla, spekülatif (riskli) işlerle bağlantılı olduğundan, sorunlar bu alanlardan gelebilir ve en çok sorgulamaları yine bu alanlarda yapabiliriz. Kontrol ve organize etmek istediğimiz ilişkilerimizde, çocuklarımızla olan bağlantılarımızda iletişim sorunlarına, aksilik ve ertelenmelere açık olabiliriz.


Merkür geri gitmeye hazırlanırken göküyüzünde oluşan T- kare (Güneş - Mars- Uranüs) ve bir gün sonra devreye girecek Tam Ay Tutulması tartışmaları, sürtüşmeleri ve kazaları devreye sokabilir. Bu dönemde güçlü duygular altında olacağız. Beklenmedik değişimler bizi gergin yapabilir. Sabırsız adımlarla yolumuzda ilerler, geç kaldığımızı düşünür hamleler yapmaya çalışırsak bazı engeller ve sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Kendimize ve etrafımızda olup bitenlere duyacağımız öfke ve kızgınlıklar, hataları, sakarlıkları ve kazaları hayatımıza davet edebilir. Kalbimizi yorabilir, hayat sevincimizi alevlendirmekte zorlanabiliriz. Bu dönemde en çok sinirsel gerginliklerle başetmeli, araç ve araba kullanırken dikkatli olmalı, agresif düşüncelerimizin kızgın kelimelerle ilişkilerimizi mahvetmesine izin vermemeliyiz.


Diğer yandan 3 hafta boyunca içsel yaratıcılığımız artabilir. Bir fikir yaratmak, ileri vadeli planlarımıza hazırlanmak için olumlu günlerde olacağız. “Ben kimim? Neyim? Hayattan beklentim ne?” gibi sorular aklımıza daha fazla düşecek.


Ne yapmalıyız!

Bu 22 günlük dönemde, yeniden oynamayı ve yaratıcılığın katmanlarını arttırmayı öğrenebiliriz. Yaratıcılık sadece, resim yapmak, müzik dinlemek, sanat veya stille uğraşmak demek değildir. Bir krize vereceğin tepki yaratıcılığı ortaya çıkarabilir. Kriz anlarında direnme ve öfkeyle mi cevap verirsin ya da olaya başka bir açıdan bakmayı tercih edip, yeni baştan vizyonunu düzelterek, bir üst seviyeye atlayarak mı krizi idare edersin?


İşte, Ateş grubundaki gerilemeler hayata spontan ve doğal bir içtenlikle nasıl tepki verdiğini test eder. Değişim kararları insanoğlunun yaratıcılığını körükler. Başka bir açıdan bakacak olursak; eğer bir sanatçıysan ve bir yerlerde bir blokajla karşılaşıyorsan, tekniğini veya stilini değiştirme farkındalığı seni bir adım öteye taşıyacaktır. Psikomatik rahatsızlıklar, değişime direndiğinde veya değişimi görmezden geldiğinde kaçınılmazdır.


Bu gerilemede, varolmanın yeni bir formu, yeni düşünce kalıpları, kaynaklarını yeni bir ilham alanına aktarma dürtüsü devrede olmalıdır. Hayatın formunu yükseltmek ve yaşamdan zevk almak için bu düzenlemeler şarttır. Bir de sabrı öğrenmek için. Bu gerilemede “Sabreden derviş muradına ermiş” atasözünün ne kadar önemli olduğunu anlayacağız!


Özetle:

  • Anlaşma veya imzalardan kaçınalım, yapmak zorundaysak, şartlar bunu gerektirdiyse koşulları birkaç kez gözden geçirelim.
  • Yanlış anlaşılmalara ve ifadelere açık olacağımız için açık ve net iletişime dikkat edelim.
  • Acele etmeyelim, zira bu dönem içinde vereceğimiz kararların şartları Merkür düzeldikten sonra değişecektir.
  • Kendimizi gözlemleyelim ve hayatımızda yolunda gitmeyen alanlarımız için içtenlikle düşünelim.
  • Hayata yaratıcılıkla, keyifle cevap verelim.
  • Sakin ve sağduyulu olalım.

Bunları yaptığımızda Merkür gerilemesinin aslında ne kadar işe yaradığını hayatımızda görebiliriz.

Hande Kazanova'dan burcunuzun günlük yorumu:


Koç Burcu: Bu Merkür gerilemesinde 19 Ağustos'a kadar aşk hayatınıza veya çocuğunuzla olan iletişiminize dikkat etmeniz gerekebilir. Özel hayatınızda kendinizi yanlış ifade edebilir, yanlış anlaşılmalardan kaynaklı olarak sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Önemli işlere başlamamakta fayda var ama illa ki yapacaksanız üzerinden birkaç kez geçerek ilerlemeye özen gösterin. Yine bu dönemde eski ilişkiler, eski iletişim sıkıntıları karşınıza gelebilir.


Boğa Burcu: Ev, aile ve yuva alanlarınızda gerileyecek olan Merkür, bu konularda iletişim sıkıntılarını karşınıza getirebilir. Aile içinde daha önceden oluşan bir konu yeniden gündeme gelebilir veya kendinizi ifade ederken yanlış anlaşılabilirsiniz. Emlakla ilgili, evinizle ilgili büyük adımlardan, önemli adımlardan ve alımlardan 19 Ağustos’a kadar kaçının. Yapmak zorunda kalırsanız şartları birkaç kez üzerinden geçin ve yasal boşluklar bırakmayın.


İkizler Burcu: Merkür iletişim evinizde gerileyecek. Üç hafta boyunca yakın çevrenizle olan iletişiminize dikkat edin. Bir eşyanız, elektronik aletleriniz bozulabilir, iş hayatınızda randevularınızı karıştırabilir, bazı evraklarınızı kaybedebilirsiniz. Arabanızda da sorun çıkabilir. Önemli işlerden ve başlangıçlardan uzak durmanız gereken bu dönemde önemli bir girişim içine girecekseniz şartları ve koşulları iki kez gözden geçirmeyi unutmayın.


Yengeç Burcu: Merkür para ve ticari alanlarınızda gerileyecek. Bu tarihten sonra ağustosun ortasına kadar büyük paralar harcamaktan kaçının, ticari girişimde ve yatırımlarda bulunmamaya özen gösterin, Yapmak zorundaysanız koşulların veya anlaşmaların üzerinden birkaç kez geçmeye çalışın. Yasal boşluklardan uzak durun. Geçmişte beraber iş yaptığınız insanlarla işlerinizi devam ettirebilirsiniz.


Aslan Burcu: Bugün itibarıyla iletişim gezegeni Merkür geriliyor. Kişisel alanınızda gerileyecek olan Merkür, yanlış anlaşılmaları ve yanlış adımları hayatınıza taşıyabilir. Özellikle parasal işlerinizde yanlış adımlardan ve girişimlerden uzak durun. 19 Ağustos’a kadar yeni başlangıçlar yapmamaya, imza atmamaya çalışın. Yapacaksanız şartların değişeceğini göz önünde bulundurmalı ve yasal boşluklardan uzak durmalısınız. Daha önceden iş yaptığınız insanlarla bağlantılarınızı devam ettirebilir ve yeni işbirliklerine girebilirsiniz.


Başak Burcu: Geçmiş konu ve olaylara gömülü olabilirsiniz. Kadersel olayların bu Merkür gerilemesinde çözülmesi gerekecek. Atladığınız, hasıraltı ettiğiniz konularla, gündemlerle bu Merkür gerilemesinde kesinlikle yüzleşmeli, önemli adımlardan ve başlangıçlardan kaçınmalısınız. Yapmak zorunda kalırsanız şartların ve durumları birkaç kez gözden geçirmeyi unutmayın. Merkür gerilerken atılan adımlar Merkür, düzeldiğinde şartları ve koşulları değişmiş olarak karşınıza gelebilir.


Terazi Burcu: Merkür’ün gerilemeye başlamasıyla birlikte sosyal çevrenizle, arkadaşlarınızla olan iletişiminize bu süreçte dikkat edin. Yanlış anlaşılmalara açık olabilirsiniz. Önemli işlere kalkışmayın, yeniliklerden uzak durun ama karşınıza bir fırsat gelirse, şartları ve koşulları birkaç kez gözden geçirmeyi unutmayın. Arkadaşlarınızın hayatındaki sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Yine bu dönemde eski arkadaşlarınızla bağlantılarınız artabilir.


Akrep Burcu: Merkür kariyer ve toplum önü işlerinizde sıkıntı ve iletişim problemlerini karşınıza getirebilir. 19 Ağustos’a kadar önemli girişimlerden uzak durmalısınız. Önemli bir adımınız olacaksa şartarı ve durumları 2 kez gözden geçirmeyi ihmal etmeyin. Toplum önü konuşmalarınızda yanlış anlaşılabilirsiniz. Daha önceden iş yaptığınız insanlarla olan iletişiminiz bu dönemde hızlanabilir.


Yay Burcu: Yurt dışı bağlantılı işlerinizde, seyahatlerinizde, ticari bağlantılarınızda, hukuki konularda bazı sıkıntı ve sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İletişime dayalı işlerinizde dikkatli olmalı, yeni iş bağlantılarından 19 Ağustos’a kadar kaçınmalısınız. Yapmak zorunda kalırsanız şartları ve durumları birkaç kez gözden geçirin, yasal boşluk bırakmayın. Daha önceden iş yaptığınız insanlarla işlerinizde hareketlenmeler oluşabilir.


Oğlak Burcu: Merkür, ortak para haneninizde gerilemeye başlıyor. 19 Ağustos’a kadar ortak parasal işlerinizde sıkıntı ve sorunlar oluşabilir. Vergi, stopaj, kredi kartı işlemlerinizde gözünüzü açın ve bu dönemde bazı sorunlar yaşamaya hazır olun. Borç almayın, vermeyin, bu dönem içinde mecbur olmadıkça kredi çekmeyin. Çekmek durumundaysanız şartları ve koşulları birkaç kez gözden geçirin, kendinizi sağlama alın.


Kova Burcu: Merkür özel hayatınızda gerilemeye başlayacak. Evliliğinizde ve birebir ilişkilerinizde bazı yanlış anlaşılmalara ve sıkıntı ve sorunlara açık olabilirsiniz. Önemli anlaşmalardan, imzalardan, kontratlardan bu dönemde kaçının. Yapmak zorunda kalırsanız hukuki meseleleri iyice gözden geçirin. Daha önceki ilişkilerinizden bu dönemde haberler alabilirsiniz.


Balık Burcu: Merkür iş, hizmet alanlarınızda geriliyor. 19 Ağustos’a kadar yeni bir işe başlamayın. İş değiştirmeyin, yeni projeleri hayata geçirmeyin, imza atmayın. Yapmak zorunda kalırsanız durum ve koşulların üzerinden birkaç kez geçmeye çalışın. Eskiden beraber çalıştığınız veya yanınızda çalıştırdığınız insanlarla projeler ortaya koyulabilir. Yine sağlık alanlarınızda gerilemeye başlayan Merkür, 19 Ağustos’a kadar eski sağlık sıkıntılarını karşınıza getirebilir.


Bugün doğanlar...

Bugün doğduysanız; dürüst, akıllı, doğruları seven, duyarlı, araştırmacı, zeki bir insansınız. İçe dönük yapınız ve kolay anlaşılmayan duygularınız var. Güzel şeylere sahipsiniz ama siz hep daha fazlasını arıyorsunuz. Bu sene, iletişiminize dikkat edin, eski konu ve olaylar çözülmek üzere tekrardan karşınıza gelebilir.


Astroloji ile ilgili tüm içeriklerimiz için tıklayın!


Kristin Demirci'nin yazıları için tıklayın!

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.