X

Eril ve dişil enerji nedir?

Eril ve dişil enerjiler sanılanın aksine kadın veya erkek demek değildir. Hem kadında hem erkekte iki enerji de mevcuttur. Her iki enerjinin de dengeli yani olumlu ve dengesiz yani olumsuz yönleri vardır. Kişinin kendi içinde olan eril ve dişil enerji dengesi ise tüm ilişkilerini etkiler. Dengeli bir kadın birey bünyesinde ve tavırlarında yüzde 60-70 dengeli dişil özellikler, yüzde 30-40 oranında dengeli eril özellikler barındırmalıdır. Dengeli bireyde ise bu oranlar tam tersidir. (Rakamlar takribidir.)


Eril ve dişil denge alanının en önemli bağlantılarından biri kişinin anne ve babası ile olan bağlantısıdır. Bu bağlantı kişinin kökleriyle olan bağını da simgeler. Anne: Dişil, Baba: Eril alanın ilk temsilcileridir.


Doğa ise Dengeli Dişil ve Dengeli Eril alanın mükemmel birlikteliğidir. Toprağın derinliklerinde Dengeli Dişil alanın sabrıyla saklanan, kendini büyüten ve zamanı geldiğinde toprağın içinden Dengeli Eril alanıyla yükselen bir tohumda varoluşun ritmi saklıdır.


Eril ve Dişil denge 4 temel alandan oluşur. Dengeli eril, dengeli dişil, yıkıcı eril ve pasif dişil... Bu dört alan hem kadın hem erkek için aynı şekilde çalışır. Gün içinde bu alanların büyük ihtimal hepsini kullanıyoruz. Hangilerini en sık ve uzun süre kullanıyorsak bir süre sonra o yapıda bir insana dönüşüyoruz. Bu alanlar her zaman akışkan, birbirinin içinde hareket ediyor.



Dengeli eril (Olumlu eril) enerji:







Dengesiz eril (Olumsuz eril - Yıkıcı eril) enerji:







Yıkıcı eril alanda olduğumuzu anlamanın 5 yolu:






Yıkıcı eril alan nasıl oksijenlendirilir?




Dengeli dişil (Olumlu dişil) enerji:








Dengeli dişil enerji ve su ilişkisi...

Su dengeli dişil alanın elementidir. Havuzun ya da denizin içinde sakince durmak, suyun enerjisini hissetmek dahası sadece suyu seyretmek bile dengeli dişil alanı genişletecektir. Aynı havuz ya da denizde hızla yüzmek ise dengeli eril hatta belki de yıkıcı eril alanı genişletebilir. Şifa tavrımızda gizlidir.


Pasif dişil (Olumsuz dişil) enerji:









Pasif dişil alanda olduğumuzu anlamanın 5 yolu:






Pasif dişil alan nasıl oksijenlendirilir?




Eril ve dişil dengenin merkeze yakın olduğunu anlamanın yolları: