X

Hayat boyu aynı kişiyle mi yaşayacağım?

Elbette buna mecbur değilsiniz, ama birini sevmenize rağmen bu soruyu soruyorsanız bekâr kalın.


Başkalarıyla flört edemeyecek miyim?

Evlilerin flört etmesi yasak değil, ama bu sorunun cevabını bulmaya ihtiyacınız varsa evlilik şu an için sizin için doğru bir adım değil.


Her şey rutine döner

Her hayat rutindir. Her sabah güneş doğuyor, her gün gece oluyor. Yılda dört mevsim var. Kendi rutininizi yaşamaya devam etmeniz şu an sizin için daha iyi.


Özgür olamam, tek başıma hiçbir şey yapamam

Eğer özgürlük anlayışınız “tek başınıza bir şeyler yapmaksa” ve en çok o zaman mutlu oluyorsanız biriyle ortak yaşam sürmek size göre değil.



Hep iki kişilik düşünmek zorunda kalırım

Evet. Evlilik iki kişi yaşamak ve çoğu kez iki kişilik düşünmek demek. Eğer sadece kendinizi düşünerek kararlar almaktan hoşnutsanız evlilik kulübüne üye olmanızın manası yok.


Kendime, kişisel bakımıma vakit ayıramam

Neden? Evi siz mi çekip çevireceksiniz? Yemek, çamaşır, bulaşık... her şey sizin üzerinizde mi olacak. Eğer öyleyse haklısınız, kendinize gerçekten vakit ayıramazsınız. Ama neden daha en başta bunu kabul ettiniz ki?


Hep çiftlerle arkadaşlık etmek zorunda kalırım

Mecburiyet değil, ama evliliğin getirdiği durumlardan biri de bu. Eğer başka çiftlerle beraber plan yapma, beraber vakit geçirme fikri daha şimdiden sizi bunaltıyorsa koşulları zorlamayın.