X

Yıllarımı duygusal anlamda bulunmaz Hint kumaşı sandığımız erkekleri ve hasarlarını araştırmakla harcadım. Hatta bu konudaki deneyimlerimden kariyer elde ederek birkaç yıl daha harcadım. Birçok kadının yaptığı hataları ben de yaptım. Kalbimin sesini dinledim çünkü yapılması gereken doğru şey buydu, değil mi?


Mantıklı düşünme, nesnellik ve “daha iyisini hak ettiğimi biliyorum” hissini boş verin, bu benim de istediğim ve yaptığım şeydi. Tam bir zaman ve enerji israfıydı!


Bir mucize olsa gerek, kendimi bu kuruntulu düşüncelerin kasvetli sularından kurtardım, hayatın iniş çıkışlarını fark ettim. Ulaşılamaz olanı kovalamaktan gelen sonsuz kalp kırıklığının, hayatı sürdürmek için çok trajik bir yol olduğunu anladım. Âşık oldum ve gezegendeki en harika insanla evlendim.


Eskiden kalbime giden yol bana değersizmişim gibi davranılmasıyken onunla ilgili en şok edici şey bana iyi davranmış olmasıydı. Bu ona daha çok önem vermeme sebep oldu.


Evlilik, çocuklar ve “yetişkinlik” ile birlikte gelen sorumluluklarla hayatın bir sonraki aşamasına geçtim. Sonra yirmilerimde nasıl da yanlış yönlendirildiğimi fark ettim. Sayısız kadının sürekli benimle aynı hatayı yaptığını görüyorum. Ne yazık!


Eğer evlenmek istiyorsanız iyi bir kocanın özelliklerini anlayabilmeniz lazım. Bunlar benim düşündüğüm en önemli niteliklerden birkaçı…


1- Hislerinize karşı hassas olmalı

Her adam Bay Hassas değildir. Erkeklerin çoğu kadınların neredeyse her gün yaşadığı duygu selini anlayabilmekte zorluk yaşıyor. Ancak hissettiklerinizi anlamak için onlara onay vermesine gerek yok. Gerçek şu ki, mesela hamileyken, doğumdan sonra ya da kötü bir regl başlangıcında mantıklı olmayacaksınız. Bazen gözyaşlarınızın bir mantığı ya da sebebi olmayacak. İyi bir koca aksini düşünse de size kendinizi deliymişsiniz gibi hissettirmez. Bazen hormonal dengenizin altüst olabileceğini bilerek size karşı hassas olacak ve tartışmak yerine size biraz daha sevgi gösterecektir. İyi bir koca size gülünç ve mantıksızmışsınız gibi davranmaz ya da duygusuz konuşmaz. Size şefkat gösterecek ve yaptığından dolayı değil, incindiğiniz için sizden özür dileyecektir.


2- Takım arkadaşınız olmalı

İyi bir koca patronunuz ya da diktatörünüz değildir. Sizden beklentisi veya talebi olmaz ve sizi de beklentilerini karşılamadığınız için suçlamaz. Sadece onun için değil, ikiniz için de güzel giden bir hayat yaratmak için sizinle birlikte çalışır. Eşinizdir, sizin tarafınızdadır ve küçük, büyük her şeyi sizinle birlikte üstlenir. Size ve fikirlerinize saygı duyar. Her zaman size katılmayabilir ancak her şekilde size saygı gösterir ve sizi dikkate alır.



3- Duygusal olarak size şeffaf olmalı

Hayatınızı duygu duvarlarını yıkmaya çalışarak geçiremezsiniz. Bu yıpratıcı ve kimsenin buna vakti yok. İyi bir koca size karşı açık ve şeffaf olacaktır. Bazen kolay olmaz ama birçok erkek duygusal anlamda telaşlı sularda yüzerken tamamen rahat değildir. Ancak sizi bunun dışında bırakmamak için çaba sarf edecektir. Bekâr olmak bazen yalnızlık gibi gelebilir ancak hiçbir şey size kollarını açmayan biriyle ilişki içinde olmak kadar yalnız hissettirmez. Size söz vermeyen erkeklerin peşindeyken bunu aklınızdan çıkarmayın!


4- İlişki için çabalamak istemeli

Birçok kadın ilişkinin tüm sorumluluğunu tek başına üstlenir. Eğer erkek biraz mesafeli görünüyorsa bu, kadının yaptığı bir şeyin sonucudur ve bu yüzden kadın çabucak problemi çözmeye çalışır! Kadınlar ilişkinin daha iyi olmasını ya da istedikleri ilişkiye daha yakın benzerlikte bir şeyler yaşamayı isterler. Bunun için yeni şeyler deneyerek, analiz ederek ve her şeyi kafalarına takarak sonsuz bir enerji harcarlar. Ancak hiçbir şey işe yaramıyor gibi göründüğünde yenilmiş hissederler. Neyi yanlış yaptıklarını, neden düzeltemediklerini merak ederler. Doğru adam sizinle birlikte uğraşır. Ne olursa olsun işleri yoluna koymaya çalışır. Bu, insanlar birbirini sevdiğinde yapılması gereken şeydir. Bir problem yaşadığınız için insanları hayatınızdan çıkarmazsınız. İnsan olduğu ve ihtiyaçları olduğu için onları suçlamazsınız. Mutluluğu bulmak için birlikte çalışırsınız. Eğer işleri yoluna koymak için çalışmıyorsa, önemsemiyor ve uğraşmıyorsa iyi bir koca olması imkânsız.


5- Kendini bulmuş olmalı

Hiç kimsenin doktoru ya da psikoloğu olamazsınız. Potansiyelle de evlenemezsiniz. İnsanları oldukları gibi kabul etmelisiniz. Duygusal olarak dengeli mi? Hayatını idare edebiliyor mu? Bir boşanmanın eşiğindeyse, yoğun bir depresyondaysa, her gününü sarhoş olarak bitiriyorsa, eğer hayatında herhangi bir kriz dönemindeyse, iyi bir koca olmak için biçilmiş kaftan değildir. Bu belki değişebilir ancak olasılıklara bel bağlayamazsınız. İyi bir koca olmak için içsel olarak iyi bir durumda olmalı. Eğer değilse değerli vaktinizi ziyan ediyorsunuz demektir ve bu asla telafi edemeyeceğiniz tek şey.



Sonuç olarak:

Hayatta istediğiniz şeyi elde etmenin tek yolu bunun ne olduğuna ve olacağına dair açık bir görüştür. Gençlik dönemlerimde peşinden koştuğum erkeklerin uzun vadede gerçek bir potansiyele sahip olmadıklarını biliyordum. Evet, bu şu an komik. Duygusal anlamda ulaşılamayan bir erkekle geçen günler tıpkı bir gerilim filminin içinde yaşamak gibi. Sonrasında ne olacağını asla kestiremezsiniz! Günlerce ortadan kaybolan, sizi önemsemeyen ya da sizi olduğunu halinizle kabul edemeyen bir erkek; iyi bir baba ya da koca olacak türden biri değildir. Bunun olabileceğini düşünmek sadece bir yanılgı. Bakış açınızı temizlediğinizde, kendinize verdiğiniz değerin seviyesine bir göz atmanız önemli.


Kendiniz hakkında nasıl hissediyorsunuz?

Ne çeşit bir aşk istiyorsunuz?

Size iyi davranan bir adamı hak ettiğinizi mi düşünüyorsunuz?

Yoksa içinizde bir yerlerde sevgiyi hak etmeyen, değersiz bir kadın gibi mi hissediyorsunuz?

Bilinçaltı sürekli onay peşindedir. Değersiz hissediyorsanız yeterince iyi hissettirmeyen erkekler ararsınız. Çok mantıksız ama bu böyledir. Bu yüzden durun ve kendinize neden böyle sağlıksız bir hale geldiğinizi sorun. Bu düğümü çözüp kendinize olan güveninizi geri kazandığınızda otomatik olarak sizin için kötü olan şeylerin peşini bırakacaksınız. Ve sonunda gerçek aşka kapılarınızı açacaksınız.