X

Mezuniyet gibi özel gecelerde herkes gecenin yıldızı olmak ister. Ancak bu isteğin aşırıya kaçması kötü sonuçlar doğurabilir. Dikkat çekmek için yapılan ağır makyajlar da bu kötü sonuçların başlıca nedenlerinden biri...




Bu özel gece için yaptıracağınız makyajınıza karar verirken bazı küçük detaylardan yardım almalısınız. Doğru makyaj için elbisenizin rengiden dokusuna, gözlerinizin rengiden saçınızın rengine, ten renginize ve sezon trendlerine kadar birçok unsur makyaj seçiminizde etkili olmalı.




Elbisenizin rengi gözlerinizde kullanacağınız farın rengini etkileyebilir ancak sadece elbisenizle aynı renk diye size yakışmayacak renkte bir göz farından kaçının. Dumanlı gözler bu tarz özel gecelerin en iddialı makyaj trendlerinden biri. Bu trendi uygulayacaksanız abartıya kaçmamasına özen gösterin. Gözlerinizin rengine ve doğal güzelliğinize güveniyorsanız yok denecek kadar sade bir makyajla duruluğunuzu öne çıkarın.




Dudaklarınızda kırmızı gibi iddialı bir ruj tercih edecekseniz göz makyajınızı mümkün olduğunca sade yaptırın. Aynı şekilde allığınızı da uçuk tonlardan tercih edin. Ten renginiz çok açıksa yüzünüzü pürürzsüz göstersin diye sürülen abartılı fondötenlerden uzak durun. Aksi halde yüzünüz ve boynunuz arasındaki ton farkı maske takmışsınız gibi bir izlenime sebep olabilir.




Makyajınız iddialı ya da doğal, nasıl olursa olsun kirpiklerinizi ön plana çıkarın. Yoğunlaştırıcı ve uzatan iyi bir maskarayla kirpiklerinize şekil vererek daha iddialı bakışlar kazanın. Son olarak elbisenizde sim, payet gibi parıltılar varsa makyajınızda bu parıltıyı en aza indirgemeye çalışın. Unutmayın abartılı makyaj sizi olduğunuzdan daha yapay gösterir.