X

Kadınların saçları hangi durumlarda dökülür?

Kadınların saçları birkaç sebepten ötürü dökülebilir. Bunları sıralamak gerekirse;




Peki, ne kadar sıklıkla ve yoğunlukla olduğunda dökülme sayılır?

Günde 25–100 tel saç kaybı normaldir. Kopan saçlar bu hesaba katılmamalıdır ama saç kopması da yoğunluk eksikliğine sebep olur. Eğer günde 150 ve üzeri saç teli kaybediliyorsa bu durumda saç dökülmesi vardır diyebiliriz.

Sizin bizlere saçlarımızın dökülmesini önlemek için evde yapabileceğimiz önerileriniz neler?

Öncelikle saçımızı soğuk su ile yıkayarak saç kurtarma operasyonuna başlayabiliriz. Soğuk su kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerini canlandırır. Bununla beraber saçımızı yıkamak için kullandığımız şampuan-sabun gibi preparatları da özenle seçmeliyiz. Örneğin içeriğinde paraben ve parfüm olmayan ürünler tercih etmeliyiz.


Dökülme nedeniyle saçları taramaktan vazgeçmemeliyiz. Mutlaka her gün en az 2 kere saçları taramalıyız. Hatta bu işlem için ucu yumuşak ama masaj etkisi yüksek taraklar kullanmalıyız. Her gün saçları yıkamaktan vazgeçmeliyiz. Her gün yıkanan saç derisi yağını kaybeder bu da saç kökünün beslenememesi gibi bir sorun yaratır.


Kaybettiğimiz saçların geri çıkması için ne önerirsiniz?

Herhangi bir hormonal sebep var ise öncelikle sebebin tıbben ortadan kaldırılması gerekir. Beslenme disiplinimize mutlaka kuru yemişleri az miktarda ilave etmeliyiz. Örneğin; badem, fındık, ceviz…

Haftalık saç bakımları uygulanmalıdır. Saç kurutma makinesini mümkünse daha az kullanmak bile saç derisinin kendini toparlamasına yardımcı olacaktır.


Sizin harika karışım tarifleriniz var bunlardan saç için olanlardan bir iki tanesini bizlerle paylaşırmısınız?

Tabii ki memnuniyetle aşağıdaki tariflerim saçlarınız için maske ve serum içeriklidir.






Pervin Bulgak kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra kozmetoloji eğitimi de alarak konumda uzmanlaştım. Fitoterapi ve kozmetoloji konusunda yurt dışı ve yurt içi firmalara kozmetik ürün AR-GE çalışmaları ve ürün danışmanlığı yaptım bir dönem. Uzun yıllardır ulusal televizyon, gazete ve internet portallarında uzman olarak bilgilerimi okurlarla paylaşıyorum. Çok severek yaptığım işimin basılı olarak kalıcı olması adına iki güzel kitap çıkardım. Bunlar: “Pervin Bulgak’la Güzellik Sırları’’ ve ''Pervin Bulgak’la Güzellik ve Yaşam Formulleri’’ adlı kitaplar…





Röportaj: Nuran Başyurt