X

8 seneden beri Erdem Kramer kuaförlerinde kalıcı düzleştirme uygulamasını yapan Muharrem Uzun bu işlem hakkında en çok merak edilen soruları cevapladı.

Bu işlemden bize biraz bahsedebilir misiniz?

Kalıcı düzleştirme işlemi saçının dalgasını sevmeyen veya kullanamayan her kadına uygulanabilecek bir yöntem. Dalgalı ve kıvırcık saçların bu uygulamayı yaptırması 4 ay süreyle saçlarının düz kalması anlamına geliyor.


Nasıl yapılıyor bu işlem?

Önce saç yıkanıp durulanıyor ardından sıvı ürün boya gibi saça yediliyor. Daha sonra saç kurutuluyor ve üstten kalın fırça ile fön çekiliyor. Sonra esas işlem başlıyor. Tek tek ve ince ince alınan saç tutamları özel pres ile düzleşiyor.


Bu işlem kaç saat sürüyor?

Ortalama bir buçuk saatte bitiyor diyebilirim. Ancak bazen bir saatte de bittiği oluyor, bazen 2 saatte de… Bu saçın yoğunluğuna, inceliğine, uzunluğuna ve ne kadar dalgası olduğuna göre değişiyor.


Bu düzleştirme işlemi saça zarar verir mi? Çünkü bu uygulamanın en çok düşündüren kısmı sağlık tarafı...

Saça zarar vermez ancak eğer doğru uygulama yapılırsa... Özel presimin üzerindeki ''kağıt'' önemli koruyucu bir tabaka. Bu kağıdı bir tek ben temin ediyorum. Diğer kuaförlerde presin metali saça değiyor ancak ben bu kağıtları özel olarak yurtdışından alıyorum. Saç direkt olarak metalle değil kağıtla temas ediyor. Bu yüzden de zararı diğer kuaförlerde yapılanlara göre oldukça az. Saçın inceliğine, kalınlığına presin ısına göre de bu etkenler değişebiliyor. Yaparkenki kuvvet ayarını çok iyi ayarlamak gerekir.


Bu işlemi kimler yaptırabilir?

Saçını kıvırcık kullanmayı seven kadınlar hariç bu uygulamayı her kadın yaptırabilir. Saçının dalgasını kullanabilen kişilere yapmıyorum bu işlemi. Ancak onun dışında yıpranmış, kuru, boyalı veya röfleli saça sahip olan herkese bu işlem yapılabilir. Uçları kurumuş çatallaşmış saçlar bu işlemden sonra daha bakımlı hale geliyor çünkü bu uygulamanın içerisinde aynı zamanda bakım kürü olan keratin var. Binlerce müşterimden edindiğim tecrübelerimle bu şekilde konuşabiliyorum.





Etkisi ne kadar sürüyor?

3 ay benim garantim var. 4 ila 6 ay arasında ise kullanım süresi var. Bunun içerisinde 2 ayda bir yaptıran müşterimiz de var, 1 sene idare eden müşterimiz de… Tercih sizin!


Bu süre ne ile alakalı olarak değişiyor?

Yaz kış ile alakası var biraz. Yazın deniz ve güneş işlemi daha çabuk bozuyor tabii... Ancak en büyük etken dipten çıkan saçın ne kadar dalgalı olup olmadığı... Örneğin sağlıklı kıvırcık bir saç 3 ayda 4 buçuk santim uzayacak. Dipleri kıvırcık uçları düz kalacağı için tekrar yaptırmak istemesi yüksek ihtimal.


Sadece diplere yapılıyor mu?

Tüm saça uygulamak daha mantıklı. Çünkü bu keratin uygulaması olduğu için aynı zamanda bakım uygulaması da oluyor. Uygulandıktan sonra saçlar bebek saçı kadar yumuşak oluyor. 3 - 4 ayda bir uygulanan bir işlem olduğu için bakımınız da aynı zamanda yapılmış oluyor. Çünkü bu bir defrize işlemi değil, karıştırılmasın.

Defrize nedir?

Defrize işlem yapılan yer bir daha bozulmuyor ve aynı yere bir daha başka bir uygulama yapamıyorsunuz. Yaptırırsanız saçınız ekstra kırılır, hatta kopabilir. Bu işlemin defrize ile arasındaki en büyük farkı bu.


Defrize ile bu uygulama arasındaki başka farklar nelerdir?

Çok büyük farklar var. Öncelikle bunu bilmek lazım… Röfleli ve boyalı saça asla defrize işlemi yapılamaz. Benim ürünümün asıl özelliği boyalı ve röfleli saçlara yapılabiliyor olması. En iyi etkiyi o saçlarda gösteriliyor.


İşlem uygulandıktan sonraki prosedürler neler?

Yaptırdıktan sonra 2 gün saçın yıkanmamasını şiddetle tavsiye ediyorum. Daha uzun süre kullanabilmeniz için büyük bir etken. Bir de yaptırdıktan sonraki ilk 10 gün saçınıza boya, röfle gibi her hangi bir işlem yaptırmamanız. Ama öncesinde boya yaptırılıp sonrasında bu işlem uygulanabilir.


İnsanların en büyük korkusu bu işlemin saça çok zarar verdiğini düşünmesi ve sağlığı hakkındaki endişesi. Bunlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bahsettiğim özel tabaka kâğıt bu zararı önleyen en önemli etkenlerden biri. Bu işlemi yapan kuaför çok… İnanın başka kuaför salonlarında yakın arkadaşlarım da yapıyor bu işlemi… Ancak benim farkım presin üzerindeki bu kâğıdı özel olarak kendim alıyor olmam. Başka yerlerde saçınız direk metala değiyor. Benim presimde bu mümkün değil. 30’un üzerinde bulunan keratin markası var. Hepsinin ayrı özelliği var. Benim ilacım benim presimle iyi gidiyor. Bu işlemi 8 seneden beri yapıyorum ve ince nüanslarını artık çok iyi biliyorum.


Peki, saç çok düz oluyor mu? Pres yapıldığı için yapış yapış bir görüntü ile karşılaşacak mıyız?

Presimdeki metalle metal birbirine değseydi evet, saçınız yapış yapış olurdu ısıdan dolayı... Ancak benim işlemimde bu mümkün değil. İstediğiniz doğrultuda düzleştiriyorum. Müşterinin isteklerini sorup ona göre işlemi başlatıyorum.


İşlem yapıldıktan sonra saçı özel şampuanla mı yıkamak gerekir?

Sülfatsız bir şampuan kullanmanız gerekiyor. Sülfat; şampuanın içerisinde bulunan tuz... O yüzden o kadar çok köpürür şampuanlar, bunun nedeni sülfattır. Sülfat bu işlemi biraz hafifletiyor. Bu sizin tercihinize kalmış. Eğer saçınıza yaptırdığınız işlemin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız sülfatsız şampuan kullanın. Ama tabii normal kendi kullandığınız şampuanı da kullanabilirsiniz. Tercih size kalmış.


Ürünün içerisinde keratin var dediniz. Bakım için uygulanan keratin ile aynı mı?

Elbette aynı. Ben bu ürünü saçını düzleştirmek istemeyip sadece bakım yaptırmak isteyen müşterilerime de yapıyorum. Pressiz bir şekilde sadece fön çekerek ürünü saça yediriyorum. Bir nevi bakım kürü. Aynı ürünü bakım olarak da uyguluyorum.


Sizin diğerlerinden farkınız nedir?

Tamamen profosyonel olarak bu işi yapmanız gerekiyor. İnsanlar artık bu işlemden çok korkuyor çünkü o kadar kötü yapan yerler var ki insanlar kime güveneceğini şaşırmış durumda. Ben bu işlemi 8 senedir yapıyorum daha öncesinde de defrize işlemim vardı.


Bu uygulamayı yaptırmak isteyenler size nasıl ulaşabilirler?

Erdem Kramer Etiler şubesindeyim. 05424906620 numaradan randevu alabilirler. Ayrıca Instagram'da ERDEM _KRAMER_MUHARREM özel hesabımdan yaptığım işlemleri takip edebilirler.


Röportaj: Gizem Gamgam