X

Sevgili 35. Hafta Miniğim,

37. haftada tam olacak ama akciğer gelişimini tamamlamaya yakınmışsın. 2500 gr’lık halinle beni yürüyen bir ördekten hallice yaptın. Çoğunlukla uyuduğunu söylüyor kaynaklar, bense çıkmak için sürekli karnıma kafa attığına yemin edebilirim.


Karnıma baksam bebek > amniyotik sıvı imiş. Yer kalmadığından artık takla atamıyormuşsun, hareketlerin de bu yüzden daha keskin hissediliyor muhtemelen.


Doğum için kafanı aşağıya aldığından, mesanem iyice sıkıştı, her an tuvalete gitmek istemekteyim.


Karaciğerin ve böbreklerin gelişmiş, hatta atık üretebiliyormuşsun. Fiziksel gelişiminin çoğu tamamlanmış, artık yağ depoluyormuşsun. Boyun uzamayacakmış daha fazla. Uzayan yalnızca benim heyecanım galiba.


35. hafta hamilesine tavsiyeler







Başlarda parti yapıp insanlardan hediye istemek bana kültürel olarak yabancı gelse de, fikre bayıldım sonra.


Zira



Hem anne ve bebeğin gerçek ihtiyaçlarını edinmek, hem de geleni hediye seçme derdinden kurtarmak için bu kutlamalar bence oldukça pratik. Eğer bunu bir organizasyon şirketinden alacak olursan kutlama mekanı, ikramlar, fotoğrafçı gibi kalemleri tek adresten temin edebiliyorsun. Bu da ağırlaştığın zaman için büyük bir kolaylık.


bebegiminlistesi.com


Bak ne diyeceğim, bebek geldikten sonra da “Sip&See” partileri yapılıyormuş. Kırkı çıktıktan sonra, vallahi bence o da makul. Böylece dostlar tek seferde ziyaret eder seni ve meleğini, sen sürekli misafir ağırlamakla uğraşmak yerine, kurarsın bebeğinle rutinini.


Haftaya kadar kendine iyi bak tertibim, sen de minik bebeğim.


Hamileliğin 35. haftasında neler olur?