X

Çekingen bir kız olduğum için sanırım, daha önce hiç ciddi bir ilişkim olmadı. Hoşlandığım, bir iki defa buluşup konuştuğum bir erkek arkadaşım vardı ama hem çevremin baskısından korktuğum için, hem de karşı tarafın beklentilerini karşılayamayacağımı düşündüğüm için onunla görüşmeyi kesmiştim.


Sonra O'nunla tanıştım. Her şey o kadar hızlı oldu ki! Konuyu anneme açtığımda beklediğimden de hevesli olduklarını gördüm. Bir ay içinde sözlendik, bir iki hafta sonra da nişanlandık. Bütün bunlar olurken her gece uzun uzun telefonda konuşuyor, gün içinde de sürekli mesajlaşıyorduk. Paylaşacak ne çok şeyim varmış meğer! Her konuda onunla sohbet etmek çok keyifli ve kesinlikle beni çok iyi anlayan birisi. Aynı zamanda çok nazik, düşünceli... Nasıl biriyle evlenmek istediğimi hiç düşünmemiştim ama meğer beklediğim oymuş!


Asıl heyecanımı, bir gün beni evden almaya geldiğinde yaşadım. Kuzeninin düğününe gidecektik ve ben hazırlanıyordum. Beklediğimden de erken geldi, ben de arabada beklemesin diye onu eve davet ettim. Nasıl olsa annem evdeydi ve damadıyla arası çok iyiydi. Normalde evlenmeden onunla bir evde yalnız kalmamıza iyi gözle bakmazlar...


Beni saçlarım yapılıyken, şık elbisemle görünce çok etkilendi. Annemin yanında “çok güzel görünüyorsun canım” dedi bana. Çok heyecanlandım. Biraz beklemesini, hazırlanmak için biraz daha oyalanacağımı söyledim.


Onlar salonda annemle otururlarken ben hazırlanmaya devam ediyordum. Sonra bir baktım ki, odamın kapısında, beni izliyor! “Annem kızacak, içeri git” dedim. Yanıma yaklaştı, elini belime koydu ve dudaklarımdan öptü! “Çok güzelsin sevgilim, seninle evleneceğim için çok şanslıyım” dedi bana. Kalbim yerinden fırlayacaktı. Bir anda ayaklarım yerden kesildi sandım. Başım dönüyordu adeta. Kendime hakim olamadım, ben de onu öptüm. Dünya umrumda değildi. Hayatımda ilk kez biriyle öpüşüyordum. El ele tutuşmuştuk, sarılmıştık daha önce ama o ilk öpücüğün heyecanını hayatım boyunca unutamayacağım herhalde.


Öpüşürken saçlarımı okşuyordu, nazikçe sarılıyordu bana. Arada durup, gözlerimin içine bakıp gülümsüyordu ve sonra öpüşmeye devam ediyorduk. O an hiç bitmesin istiyordum. Her şey mükemmeldi! Sonra sarıldık, odanın kapısı açıktı, her an annem bizi görebilirdi. İstemeye istemeye onu uzaklaştırdım. “Tuvalete gitmiş gibi yap bari” dedim, o da gitti.


Sonra o annemin yanına döndü, ben de hazırlandım ve birlikte evden çıktık. O düğün bitmek bilmedi resmen. Birkaç saat sonra beni eve bıraktı. Arabadan inmeden evvel bir iki dakika daha öpüştük. Mahalleden birileri görebilirdi ama umrumda değildi. İstemeye istemeye de olsa arabadan indim ve eve döndüm.


Gece boyunca onu düşündüm, heyecandan uyuyamadım resmen. "Nişanlıyken öpüşmek günah mıdır?" diye düşünmek biraz rahatsızlık verici olsa da, hep korktuğum ilk gece hikayeleri artık beni korkutmuyor. Tek bir öpücükle bile beni bu kadar heyecanlandıran bir adamla evleneceğim için ben de çok mutluyum. Hele düğün gecemizi, sabırsızlıkla bekliyorum!



Rumuz: B.


***

Unutamadığınız, kimseyle paylaşamadığınız ve artık içinizde tutmak istemediğiniz ilk heyecanlarınızdan birini rumuzunuzla birlikte ilkseferim@hthayat.com e-posta adresine gönderin yayınlayalım.