X

Düğün ya da özel bir gece için kıyafet seçmek kadınların kâbusudur. Büyük bedenseniz iş daha da çetrefilli hale gelebilir. Hem zayıf görünmek hem de şık bir elbise giymek büyük bedenlerin ortak derdi. Aslında dikkat etmeniz gereken birkaç küçük hile...


Vücudunuzu tanıyın

Kilolu olmak dünyanın sonu değil. Yaklaşan bir düğün için ayna karşısına geçip sinirinizi bozmak yerine, vücut tipinize uygun modelleri gözünüzün önüne getirin. Teninize yakışan, ince gösteren renkleri, vücudunuzun en güvendiğiniz yerlerini ve eksikleri kafanızda tartın. Unutmayın, hedef fazlalık olan bölgeleri ustaca kapatıp zayıf gösteren ve kıvrımlarınızı ortaya çıkaran şık bir elbise giymek.

Feminen tarzlara öncelik verin

Düğüne katılacağınız çifte saygınızı görünüşünüzle kanıtlamalısınız. Feminen, zarif ve içinde kendinizi peri gibi hissedeceğiniz elbiseleri tercih edin. A kesim şık elbiseler, payet işlemeler, sezon trendi danteller, pastel tonlar, her vücut tipine yakışan peplum elbiseler, canlı tonlardaki aksesuarlar ve daha birçok zarif seçeneği aklınızdan çıkarmayın.

Rahatlık önceliğiniz olsun

Baş edemeyeceğiniz, sizi zorlayan riskli ayrıntılardan uzak durun. Önceliğiniz rahatlık, unutmayın. Upuzun kuyruklar, aşırı dekolteler ya da kiloları kapatmak uğruna rahatsız, sıkıcı detaylar sizi zor duruma sokabilir.

Nasıl bir düğüne katılacaksınız?

Gideceğiniz düğünün konsepti de çok önemli. Düğünler genellikle resmi akşam veya gündüz, yarı resmi ve gayri resmi olarak sınıflandırılır. Düğün kıyafetinizi seçmeden önce katılacağınız düğünün konseptini öğrenin. Davetiyenin üzerinde düğün yeri ve konsepti hakkında bilgi bulabilirsiniz.








Dekolteye dikkat

Kilolu kadınlar dekolte konusunda temkinli olmalı. Aslında ilgiyi başka tarafa çekip kiloları gizlemek için dekolte idealdir. Ama yanlış dekolte kötü görünebilir. Bu yüzden dekolteyi vücudunuzun en hoş görünen yerinde kullanmalısınız. Ölçülü ve abartısız olmasına da dikkat etmelisiniz.


İnce gösteren tüyolar...





Aksesuarlar ile daha güçlüsünüz

Kilolarınızı saklamak uğruna belki de çok sade bir elbise tercih ettiniz ama düğüne giderken bu kadar sadelik sizi rahatsız edebilir ancak üzülmeyin, aksesuarlar bu konuda imdadınıza yetişecektir.