X

En kali­teli kumaş­la­rın kul­la­nıl­dığı kolek­si­yonda Arzu Sabancı’nın kendi sti­lini ve tar­zını yan­sıt­tığı tasa­rım­ları sezonda çok iddi­alı. Kolek­si­yonu gör­me­yen­ler için bu yaza dam­ga­sını vara­cak mili­ter ve marin tarza, kendi yoru­munu kat­mış Arzu Sabancı. Ele­gan tasa­rım­la­rıyla Koton ile işbir­liği yapa­rak zaman­sız bir şık­lık sunu­yor.



Pera Palace’ta düzen­le­nen ‘Arzu Sabancı for Koton’ kolek­si­yonu Arzu Sabancı ve Koton Yöne­tim Kurulu Üyesi ve Eş Baş­kanı Gül­den Yılmaz’ın ev sahip­li­ğinde ger­çek­le­şen lans­manda moda dün­ya­sı­nın önde gelen isim­leri bira­raya geldi.



Butik kali­tede kap­sül bir kolek­si­yon nite­liği taşı­yan kolek­si­yon, yaz moda­sına sofis­tike ve özgün bir yorum geti­ri­yor. ‘Arzu Sabancı for Koton’ kolek­si­yonu, femi­nen­liği ön plana çıka­ran mili­ter çiz­gi­leri ve canlı renk­leri modern bir tarzda yorum­lu­yor. Mili­ter ve marin tasa­rım­ları ile moda sever­le­rin beğe­ni­sine sunu­lu­yor.


Ken­disi de sami­mi­yetle ‘Arzu Sabancı for Koton kolek­si­yonu gururla arka­sında dur­du­ğum bir iş oldu.’ diyor.

Modern çiz­gi­ler

Arzu Sabancı for Koton Koleksiyonu’nda femi­nen­li­ğin ön plana çık­tığı mili­ter tasa­rım­lar ve modern çiz­gi­ler ile canlı renk­le­rin marin tarzla buluş­tuğu par­ça­lar dik­kat çeki­yor. Özel­likle işle­me­ler ile yara­tı­lan femi­nen silu­et­ler, leopar ve puan­tiye desen­leri ‘mix-and-match’ oyun­la­rıyla eğlen­celi bir stil ortaya koyu­yor.



Yıl­dız gibi par­la­yan zara­fet, mili­ter bir stille hayat bulu­yor

Arzu Sabancı for Koton Kolek­si­yonu, dore ve lame­nin öne çık­tığı işle­me­ler, yıl­dız motif­le­riyle en zarif şekilde far­kını ortaya koyu­yor. Kolek­si­yonda ön plana çıkan par­ça­ları ışıl­tılı işle­me­lerle süs­le­nen mili­ter parka, mas­kü­len­lik­ten femi­nen­liğe yumu­şak bir geçiş yapan kol detaylı pop­lin göm­lek, sırt detaylı haki ceket oluş­tu­ru­yor.




Marin tarza katı­lan modern bir yorum

Kolek­si­yonda marin tar­zın işlen­diği tasa­rım­larda ise kla­sik mavi ve beyaz çiz­gi­ler cap­canlı sarı ren­giyle bira­rada kul­la­nı­lı­yor. Kla­sik marin tar­zı­nın öte­sine geçe­rek yeni ve modern bir yorum geti­ri­len kolek­si­yonda, omuz­ları açıkta bıra­kan model­ler ve bu yıl sık sık kar­şı­la­şa­ca­ğı­mız volan detaylı par­ça­lar­daki Arzu Sabancı doku­nuşu çok çar­pıcı.



Lans­mana iş dün­yası ve cemi­yet haya­tı­nın tanın­mış isim­leri de katıldı.



Hazırlayan: Çağla Küçükdereli