X

Tam buğday unlu bulamaç ve panko ile kaplayarak fırınladığım karnabaharlara sıcakken ilave ettiğim tatlı & ekşi sos çok yakışıyor. Tam buğday unu yerine karabuğday, çavdar veya yulaf unu alternatif olabilir. Leziz atıştırmalıkları günün dilediğiniz öğününde tüketebilirsiniz...


Servis: 4 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika


Malzemeler:

200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle;










Sosu için;









Üzerine;







Yapılışı:

*Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayarak sularının süzülmesi için süzgeçe alın (mümkün olduğunca eşit parçalara ayırın).


*Tam buğday unu, sarımsak tozu, karabiber, toz biber, kimyon ve garam masalayı derin bir kaseye alın, üzerine bir bardak suyu ekleyerek bulamaç kıvamında bir karışım elde edin. *Yayvan bir tabağa pankoyu aktarın. Tepsiye fırın kâğıdı serin.


*Karnabaharları önce bulamaça, sonra pankoya bulayarak tepsiye tek sıra halinde yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.


*Sos malzemelerini sos tenceresine alın, el çırpıcısı ile karıştırarak orta ateşte koyulaşana kadar 2 - 3 dakika pişirin (muhallebi kıvamında oluyor, çok koyu olursa kontrollü olarak az miktarda sıcak su ekleyin).


*Pişen karnabaharları servis tabağına yerleştirin, sosu sıcakken kaşık yardımıyla her birinin üzerini kaplayacak gibi dökün. Üzerlerine susam ve doğranmış taze soğanları serpiştirin.


Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...