X

Avrupa ülkelerinde yaygın olarak bulunan kantaron çiçeğinden üretilen bu yağ, çok eski zamanlardan beri şifa için kullanılır. Cildin kendisini yenilemesini sağlayan bu yağ, yatalak hastaların yaralarında sık sık kullanılırdı. Aynı zamanda çiçeği güneşte kurutularak kantaron çiçeği çayı elde edilirdi. Kantaron bitkisinin sakinleştirici özelliği olduğundan Avrupa’da uzun süre ruhsal hastalıkların tedavisinde de kullanıldı. Günümüzde bu bitkinin yağı ve kremi üretilmekte. Kurutulmuş çiçeklerini alıp çayını yapmanız da mümkün.



Kantaron yağının cilde faydaları

Kantaron yağı, cilt sağlığını korumada oldukça etkilidir; hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır. Kantaron yağını cildinize uygulamanız için herhangi bir karışım yapmanıza gerek yoktur, olduğu gibi uygulayabilirsiniz.



Kantaron yağının enfeksiyon hastalıklarına faydaları

Kantaron yağı, enfeksiyonlara neden olan bakteri, virüs ve mantar gibi mikroorganizmalarla savaşır. Deride oluşan enfeksiyon ve mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılır.


Antiseptik özelliği ile yaralarda mikrop oluşmasını ve iltihaplanmayı engeller. Doğal antibiyotik özelliği vardır.



Kantaron yağının sindirime faydaları

Kantaron yağının ağız yoluyla tüketimi, sindirim sistemini düzenler ve rahatlatır. Yemeklerden önce az miktar tüketilirse sindirimi hızlandırır, şişlik ve kabızlık sorunlarının oluşumunu engeller. Kantaron yağını tek başına ya da yoğurt vb. ürünlerle tüketebilirsiniz. Yağ olarak tüketmeyi tercih etmezseniz kantaron bitkisinden yapılan kantaron çayını tüketebilirsiniz.



Kantaron yağının saçlara faydaları

Kantaron yağı, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saç sağlığı için büyük katkı sağlar. Saç bakımınızda kantaron yağını düzenli olarak kullandığınızda kırık oluşumu ve koparak dökülme azalır, saçlar sağlıklı bir şekilde uzar. Kepek ve saç dökülme sorunlarına iyi gelir, saçı güçlendirir.



Kantaron yağının diğer faydaları




Kantaron yağının kullanım şekilleri


Kantaron yağı

Kantaron yağını kullanmaya başlamadan önce bileğinize birkaç damla sürün ve 24 saat bekleyin. Eğer herhangi bir kaşıntı ya da kızarıklık yoksa gönül rahatlığıyla kullanmaya başlayabilirsiniz.


Vücudunuzda bir bölgeye masaj yaparak kullanacaksanız bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak birkaç damla yeterli olacaktır. Oldukça yoğun bir yağ olduğu için zeytinyağı ile seyrelterek de kullanabilirsiniz. Günde bir çay kaşığını geçemeyecek şekilde ağız yoluyla tüketebilirsiniz. Dilerseniz direkt içebilir ya da bir bardak ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz. Antibiyotik özelliğini pekiştirmek için bal ile karıştırarak tüketilebilir. Baş ağrılarını ve migreni geçirmek için alın bölgesine ve başa yağı ile masaj yapılabilir ya da çayı içilebilir.



Kantaron çayı

Kantaron bitkisinin çiçekleri kurutularak çayı elde edilir. Bu çay sinir sistemine iyi gelir, dinginlik verir ve stresle baş etmeye yarar. Bir bardak sıcak suya 2-3 çay kaşığı kurutulmuş kantaron çiçeği koyun ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra süzüp tüketebilirsiniz.




Kantaron yağının zararları ve yan etkileri