X

Meyveli ıhlamur

Malzemeler:


Hazırlanışı:

Elmaları ve ayvayı ikiye bölüp içine karanfilleri batırın. Tenceredeki 4 bardak suyun içine bütün malzemeleri atıp yaklaşık 5 dakika kaynayın. Balı sonradan katın.

Ayvalı adaçayı

Malzemeler:


Hazırlanışı:

Ayvaları kabuk ve çekirdeğiyle doğrayıp tencereye koyun. Tarçın, kakule, su ve karanfili ekleyip kaynatın. Ayvaların kokusu gelmeye başlayınca adaçayını koyup altını kısın ve 7-8 dakika bekleyin. Çayı süzüp bal ile tatlandırın.

Kuru meyve çayı

Malzemeler:


Hazırlanışı:

Meyve kurularını su dolu tencerede 3 dakika kaynatın. Vanilya çubuklarının çekirdeklerini sıyırıp ekleyin. 2 dakika daha kaynatıp altını kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra için.

Enginarlı kış çayı

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Enginar, greyfurt, limon ve erikleri küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp 5 bardak su ekleyerek 5 dakika kaynatın. Arkasından funda yaprağı, adaçayı ve papatyayı ekleyip üç dakika daha kaynatıp altını kapatın. 20 dakika demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra ısıtarak için.

Gofretli sıcak çikolata

Malzemeler:


Hazırlanışı:

Sütü cezvede ısıtıp üzerine krem çikolatayı ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Gofret ve bebek bisküvisini küçük parçalara ayırarak ısınmış karışıma ekleyin.



Atom çikolata

Malzemeler:


Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı parçalayın; su buharı üzerinde benmari usulü eritin. Sütü, kakaoyu ve çatalla ezilen muzu karıştırarak 3 dakika kaynatın. Krem çikolatayı ve eriyen bitter çikolatayı ekleyip hızlıca karıştırarak 1 dakika kaynatıp altını kapatın. Sıcakken bardağa koyup üzerine marshmallow ekleyin.


Mistik chai

Malzemeler:


Hazırlanışı:

Çay ve bal hariç tüm malzemeyi bir demlikte karıştırın. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Çayı da ekleyip 5 dakika demlenmesini bekleyin. Balını ekleyip süzerek servis edin.



Neşe Şenol