X

Regl dönemi ruh halindeki oynamaların, aşermelerin, yeme krizlerinin en yoğun yaşandığı dönemdir. Sakin olup durumu kabul edin ve derin bir nefes alıp en değerli hazineniz olan bedeninizi iyi beslemek ve kendinizi daha iyi hissetmek için aşağıdaki önerilere kulak verin!


Kendinizi tanımakta zorluk çekiyor, hatta ‘Bana ne oluyor anlamıyorum’ dediğiniz bir dönemde olabilirsiniz. İştahınız açık, oldukça asabi ve tahammülsüz günlerden geçiyor da olabilirsiniz. Reglden bir ya da iki hafta önce başlayıp, bu dönemin sonlanmasıyla ortadan kaybolan sıkıntılar her kadını farklı etkiliyor. Ortaya çıkış nedeni ve tedavisi henüz çözülebilmiş değil; ancak hormonların etkisi de göz ardı edilemez. Östrojen için ‘doğal’ antidepresan diyebiliriz, çünkü ‘mutluluk hormonu’ olarak da bilinen seratonin üretimini tetikliyor. Kısacası; düşük östrojeni düşük seratonin olarak da düşünebiliriz. Progesteron da ‘iyi hissetme’ halini etkileyen bir başka hormon. Stresli olduğunuzda vücudunuzdaki bu hormon azalıyor.


Regl döngüsünün ikinci yarısında (regl olmaya yaklaşırken) östrojen progesterona oranla en düşük seviyede seyreder ve bu zaman dilimi ruh halindeki oynamaların, aşermelerin, yeme krizlerinin en yoğun yaşandığı dönemdir. Sakin olup durumu kabul edin ve derin bir nefes alıp en değerli hazineniz olan bedeninizi iyi beslemek ve kendinizi daha iyi hissetmek için aşağıdaki önerilere kulak verin!