X

Acıbadem Fulya Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Canan Akıncı, özellikle de alkollü içeceklerin fazla tüketilmesi, su içilmemesi ve yağlı yiyecekler yenilmesi nedeniyle vücutta daha hızlı etki gösterip sarhoşluğa neden olduğunu belirtiyor. Sarhoşluk etkisinin hızlı oluşması nedeniyle denge kaybı, düşmeler ve buna bağlı kırıklar, hatta alkol komasına kadar götüren sonuçlar ortaya çıkabiliyor.



13-17 yaşındaki gençler alkol duvarını hızla aşıyor


İnsanları en çok acil servise getiren durumlar hakkında bilgiler veren Dr. Canan Akıncı, alkol tüketimi konusunda şu uyarılarda bulunuyor:


Alkol alıyorsanız suyu unutmayın


Kişileri aşırı alkol almaktan uzak durmaları konusunda uyaran Dr. Canan Akıncı, her insanın alkol tüketme limitinin birbirinden farklı olduğunu, çünkü cinsiyet, yaş, kilo, metabolizma hızı gibi birçok faktöre bağlı olarak vücutta farklı bulguların ortaya çıktığını ifade ediyor. Dr. Canan Akıncı, alkolün zararlı etkilerini azaltmak için şu önerilerde bulunuyor:









Alkolü bol tüketenler dikkat!


Alkol sınırı aştıktan sonra karşılaşılacak en ciddi sağlık sorunlarından biri de alkol zehirlenmesidir. Alkol zehirlenmesinin ciddi bir durum olduğuna dikkati çeken Dr. Canan akıncı, bu konuda şu uyarılarda bulunuyor: