X

Çok kısa sürede, hızlı kilo kaybı çabasıyla güzelleşme uğruna uygulanan şok diyetler kalp hastalıkları nedenleri arasında gösteriliyor.


Uzun süreli açlık, düzensiz kilo alınıp verilmesi, tek besine dayanan beslenme planları ya da ilaç desteği ile zayıflama kalp-damar sağlığını tehlikeye atıyor.


Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Nuri Cömert, yanlış uygulanan diyet programlarının kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgi verdi.


Şok diyetlerin zararları…










Çözüm uzun vadede kontrollü kilo kaybı ve dengeli beslenme

Bütün bu olumsuz etkilerden korunmak için şok diyetler yerine uzun vadede ve kontrollü olarak makul kilo kayıpları hedeflenmelidir. Diyet programı bir beslenme ve diyet uzmanı ile birlikte düzenlenmeli; uygun bir egzersiz programı desteği ile kilo kaybının kalıcı olması sağlanmalıdır. Kalp sağlığını koruyan beslenme programında dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir:






Günde en fazla 1.5 çay kaşığı tuz kullanılmalıdır. Vücudun ihtiyacı olan tuz, sebze ve meyvelerle yeterli miktarda alındığı için, masada tuzluk bulundurulmamalıdır