X

Koltukaltlarınız ter salgılar ve hiçbir şey yapmazsanız ter kokarsınız. Benzer biçimde vajinanız da kendine has sıvılar salgılar ve hiçbir şey yapmazsanız vajina bölgenizden etrafa hoş olmayan kokular yükselir. Bu koku vajinanıza iyi bakmadığınızın göstergesidir ve yakında yaşayacağınız vajinal sorunların da habercisidir. Bu kokuyu ve olası sıkıntıları bertaraf etmek için:


Vajina hijyenine dikkat ettiğiniz sürece sadece sağlıklı ve temiz olmakla kalmaz, aynı zamanda hayat kalitenizi artırmış olursunuz.


Temiz vajina hayatınızı nasıl mı değiştirir?


1. Temiz vajina kendinize saygı duymanızı sağlar

Vajina bir kadının hayatının merkezidir. Bedeninize özen gösterdiğinizde kendinizi hor kullanmaktan da vazgeçersiniz, kendinize vakit ayırmaya başlarsınız. Mesela günlük koşuşturma arasında kendinize bir fincan kahveyi çok görmezsiniz.


2. Temiz vajina kendinizle iletişim kurmanıza yardım eder

Bir erkek için değil kendisi için vajinasını temiz tutmaya özen gösteren bir kadın rujunu tazelemeyi, tuvalete gittiğinde aynaya bakmayı da ihmal etmez. Bu da kendisiyle iletişim kurması demektir. Kendinizle iletişim kurarsanız kendinizi dinlersiniz.


3. Temiz vajina kendinize güveninizi artırır

Siz kendi kokunuzu duyuyorsanız yanınızdakiler de duyar. Bunu bilince kendinizi başkalarından uzak tutmak istersiniz. Siz istemeseniz de başkaları sizden uzak durmak ister. Oysa vajina bölgenizden nahoş bir koku yükselmiyorsa kendinize güveniniz artar.