X

Ergenlik dönemi yeterince zor bir dönem. Bir de bunu kilo verme derdiyle geçirince, işler ciddi bir çıkmaza giriyor.

Son zamanlarda, ergenlik dönemindeki çocukların en büyük problemlerinden biri de kiloları. Kendilerini sürekli bir çevre baskısı altında hissediyorlar ve aslında, araştırmalara göre, son zamanlarda kilo, insanların en çok alay konusu oldukları meselelerden bir tanesi. Çoğu kimseden duydukları cümlelere göre, kiloları onların kendi yaptıkları şeylerin sonuçları. Yani, her şey, onların suçu.

Böyle düşünen kimse haliyle kendisini, başarması asla mümkün olmayan vücut ölçülerine getirmeye çalışıyor, bir yandan da anksiyete, depresyon, düzensiz yeme, intihar düşüncesi ve bir dizi hastalıkla baş etmek zorunda kalabiliyor.





İşi daha da karmaşık hale getirelim, mental rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bazı zorunlu ilaçlar, insanların yemek yeme alışkanlıklarını da bozabiliyor. Aslında, obezite ve zihinsel rahatsızlıklar o kadar sıklıkla birbiri içine geçmiş durumdadır ki bunlar, hastalık içinde hastalık durumunu yaratırlar.

Ergenlik dönemindeki bu çocukların ise, yalnızca diyet ya da yaşam tarzlarıyla ilgili değil, aynı zamanda zihinsel sağlıkları ile ilgili olarak da yönlendirmeye ihtiyaçları vardır. Çok şükür ki, dünyada, bu noktada yapılan çalışmalar hızlandı ve artık zihinsel sağlık ve kilo arasındaki ilişkiyle ilgili olarak her yaştan kimseye daha çok destek verilebiliyor.

Kapsamlı programların dahilinde, doktorlar, hemşireler, psikiyatrlar, diyetisyenler ve spor uzmanları birlikte çalışarak ailelere ve bu dönemdeki gençlere daha sağlıklı bir yaşam planı hazırlıyorlar, böylelikle yaşamları daha aktif hale geliyor, yaşam kaliteleri artıyor.





Siz de böyle zor bir dönemden geçen ergen kişiyle karşı karşıyaysanız, işte hem fiziksel hem de zihinsel sağlığına katkıda bulunmak için uygulayabileceğiniz bazı ipuçları;