X

Preoriküler sinüs adı verilen, doğumsal bir bozukluk olan bu deliklere sahip birini tanıyor musunuz? Kulak üzerinde bulunan bu delikler aslında çok yaygın değil. Buna sahip olan kişilerin oranı Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 1’den daha düşük; Asya kıtasında ise biraz daha yaygın. 10 kişiden 4’ünde bu deliklerden var. İğne deliği boyutlarında olan bu deliğin yerleri her zaman aynı olmayabiliyor ama genellikle kulağın tam üzerinde bulunuyor.





Peki bunlar tehlikeli midir?

Preoriküler sinüs adı verilen bu delikler tehlikeli değiller. Ancak neden varlar? Bazı bilim adamlarına göre preoriküler sinüsler, solungaçlarımız olduğunun bir göstergesi olabilir. Aman sakın, su altında nefes almaya kalkmayın! Zira, sinüslerden birine sahip olmanız size özel güçler sağlamıyor!


Çoğu zaman hayatınıza hiçbir etkisi de yok. Bazen enfeksiyon kapma ihtimalleri olsa da yaygınlığı çok düşük olduğu için bu ihtimal de oldukça düşük sayılıyor. Aklınızdan geçen o soruyu da cevaplayalım, hayır preoriküler sinüslerinize küpe takamıyorsunuz. Bu çok kötü bir fikir!