X

Bileğimizde, avuç içimizde ya da parmaklarımızda herhangi yumru oluştuğunda genel olarak böcek ısırığı ya da su toplaması gibi basit sebepler ararız. Ancak, bu yumru daha ciddi bir durumun da habercisi olabilir.Tıp dilinde bu yumrular higroma (sinir düğümü kisti) olarak biliniyor. İyi huylu bir kist ve vücutta kapsüle benzer bir yumru oluşturuyor. Ancak iyi huylu olsalar bile yalnızca estetik görüntüyü bozan bir rahatsızlık değil, sağlığınıza ciddi bir tehditte bulunuyor da olabilir.


Higroma (sinir düğümü kisti) nerelerde görülür?

Çoğu zaman, bu yumrular bilekte görülür; yumuşak veya sert olabilirler. Bazen, elin üzerinde, parmakların etrafında, parmakların iç bölümlerinde veya parmak kemiklerinde de nadiren de olsa görülme ihtimali vardır.


Higroma (sinir düğümü kisti) neden ortaya çıkar?

Bu kistlerin ortaya çıkış sebebi her zaman kolayca bulunamayabilir. Ancak bilinen bazı faktörler şöyle:




Higroma (sinir düğümü kisti) belirtileri nelerdir?

Genel olarak, yumru ortada belirgin bir durum yokken ortaya çıkar. Kistin büyüme hızı da değişiklik gösterir. Bazen yıllarca aynı ebatta kalırken, bazıları da bir-iki gün içerisinde büyüyebilir.


Aşağıdaki belirtiler de yumrunun oluşumunda meydana gelebilirler:


Bu kistlerin kötü huylu tümörlere dönüşme ihtimali olmasa da doktora görünmenin faydalı olacağını unutmayınız. Önemli olan, kısa süre içerisinde bir doktora danışarak yumrunun oluşum sebebini öğrenmek ve derhal tedbir alarak kısa sürede iyileşmeyi sağlamaktır.


Kaynak