HT Hayat Anasayfa Diş teli tedavisi hakkında her şey... | Sağlık

Kaç fotoğrafta dişlerinizi gösterip kahkahalara rahatça boğulabildiniz ya da ellerinizin ağzınıza gitmediği gülüşleriniz oldu mu hiç? Cevabınız belli olduğuna göre fazla zaman kaybetmeden diş telleri ile tanışın. Unutmayın onlar sadece misafiriniz olacaklar.


Neden diş teli kullanmanız gerekli?

Ortodontist, dişlerinizin ve çeneninizin tedavi edilmesi gerektiğini ve gelecekte karşılaşabileceğiniz sorunları ortadan kaldırmak için diş teli kullanmanızı önerecektir. Dişlerin yamuk olması veya çenedeki şekil bozuklukları, tedavi nedeni olabilir.


Ortodonti tedavisi nedir?

Ortodonti tedavisi genellikle diş teli kullanımını, bazen diş çekimini ve nadir olarak da çene operasyonunu kapsar.


Diş telleri takılırken acı duyulur mu?

Endişelenmeye gerek yok. Braketlerin ve ark tellerin takılırken canın acımaz. Yaklaşık yarım saate diş tellerin takılmış olacaktır. Diş tellerin takıldıktan sonraki ilk günlerde biraz garip hissedebilirsiniz ama kısa sürede alışacaksınız.


Tel takılma işlemi nasıl oluyor?

Önce çürükler temizleniyor, çekilmesi gereken diş varsa çekiliyor. Sonrası kolay, dişçi koltuğuna oturuyorsunuz ve ağzınıza elipse benzer bir şey takıyorlar. Acıtmıyor, sadece dudaklarınızı açık tutmak için. Sonra üst tarafını biraz zımparalıyorlar, değişik bir duygu ağzınıza minnacık kum kadar diş parçaları geliyor ve üzerine yapıştırıcı sürüyorlar (tadı biraz değişik). Sonra braketleri (o minik kareleri) yerleştiriyorlar. Biraz durduktan sonra braketlerin dışına taşan yapıştırıcı kazınıyor. U şeklinde ince bir tel arkadaki dişlerinizdeki diğerlerine göre daha büyük olan brakete geçirilip diğerlerine oturttuluyor. (Eskiden arka dişlere yüzük tarzı bişey geçiriyorlardı artık birazcık daha büyük braket takıyorlar) En sonda lastikler takılıyor bu oturduğu yerden çıkmamasını sağlıyor.


Tedavi için diş çekilmesi gerekli mi?

Bu duruma göre değişir. Bazı durumlarda çene, tüm dişler için yeterince geniş değildir. Dişlerin çenede yeterli alana sahip olmasını sağlamak için dişler çekilebilir. Tedavi planı için gittiğiniz görüşmede ortodontistiniz, diş çekiminin gerekli olup olmadığı konusunda bilgi verecektir.


Diş tellerinin ağızdaki hissi nasıldır?

Takıldığı andan itibaren ağzınızda bir fazlalık olduğunu düşünebilirsiniz. Diş telleri takıldıktan sonra üç-beş gün boyunca ısırırken dişlerde hassaslık hissedilebilir ve dişler biraz ağrıyabilir. Ortodondist, hastalara ve/veya ailelerine gerekliyse ağrı kesici tavsiyesinde bulunacaktır. Genel olarak, ortodonti tedavisinden kaynaklanan rahatsızlık kısa sürer ve kolayca giderilebilir. Kişi diş tellerine alıştıktan sonra onların ağzında olduğunu bile unutur.


Yenmemesi gereken şeyler var mı?

Birkaç şey vardır. Katı ve yapışkan veya içinde çok fazla şeker olan yiyecekler dişlerine ve diş tellerine zarar verebilir. Asitli içeceklerden kaçınmakta büyük yarar var.


Yetişkinler ortodontik tedavi görebilir mi?

Ordontik tedavilerin çok büyük bir bölümünü erişkinler oluşturyor. Eğer iskeletle ilgili bir çene probleminiz, kapanış bozukluğu gibi problem var ise ortodontik tedavinin içinde operasyon da gerekebilir. Ancak sadece diş diziminiz bozuk ise sadece ortodonti yeterli olacaktır. Erişkinler için sağlık, mutluluk ve özgüven son derece önemlidir. Hiçbir hasta, diş teli kullanmak için "fazla yaşlı" sayılmaz.


Kaç çeşit diş teli var?

Porselen diş teli, ağzında metal braket taşıma fikrine bir türlü ısınamayan kişiler için bir çözüm olmuştur. Seramik braket (diş teli), diş renginde braket (diş teli) olarak da bilinen porselen diş telleri yetişkin hayat tarzına uygun olmaları için tasarlanmışlardır. Bir de metal diş telleri mevcuttur. Görüntü açısından daha fazla belli olsa da dayanıklılığı ve hızlı tedavi süreci için tercih ediliyor.


Diş telleri çürüklere sebep olur mu?

Diş telleri genel olarak çürüğe yol açmaz, ancak teller ağızda bakterilerin ve yiyeceklerin biriktiği yerler olacağı için bunların çok iyi temizlenmesi gerekir, temizlemeyi diş fırçalamayı en azından sabah ve akşam yapmazsanız yiyeceklerin buralarda birikmesinden dolayı diş çürümeleri meydana gelebilir.


Ortodontik tedavi pahalı mı?

Ücretin ne kadar olacağı ancak sizi muayene ettikten sonra kesinleşecektir. Ama 3.000 ile 5.000 TL aralığında bir rakamla karşılaşabilirsiniz.


Ne sıklıkla randevulara gitmek gerekir?

Randevular hastaların ihtiyaçlarına göre belirlenir. Tel kullanan birçok hasta her 4–8 haftada bir randevuya çağırılırlar. Daha sık muayene olmayı gerektiren özel durumlar olduğunda ise randevular bu doğrultuda verilir.


Tedavi bittikten sonra dişlerde braketlerin izi kalır mı?

Ortodontistin braketleri çıkarırken dişlerinin yüzeyinde yapıştırıcı izleri kalacaktır. Kalan yapışkanlar özel cila maddeleriyle çıkarılır. Ama bu canınızı acıtmaz ve sonunda braketlerden eser kalmaz.


Diş teli ne kadar süre takılır?

Tedavi süresi her hastanın ortodontik problemine göre değişir. Tedavi genellikle 8 aydan 30 aya kadar sürebilir. Bir kişinin tel takma süresi ortalama 18–24 ay kadardır.


Teller çıktıktan sonra tekrar bozulmalar olabilir mi?

Teller çıkarıldıktan sonra dişler eski pozisyonlarına dönmek isterler. Dişleri mevcut pozisyonlarında tutmak için sabit ya da hareketli pekiştirme apareyleri kullanılır. Bu apareyler önerilen sürelerde kullanılmazsa dişler tekrar bozulabilir.


Teller konuşmayı etkiler mi?

Teller doğrudan konuşmayı etkilemez. Sadece teller takıldıktan sonraki bir haftalık adaptasyon sürecinde konuşmada hafif değişiklik izlenebilir.


Diş telleri özel hayatı kısıtlar mı? Öpüşmeye engel mi?

Korkmanıza gerek yok: Böyle bir şey normalde olmaz. Çünkü braketler öpüşürken birbirine çok fazla yaklaşmaz.


Görünmez diş tellerinin klasik diş tellerinden ne farkı var?

Çapraşık dişlerin tedavisinde sürekli yenilenen teknolojik gelişmeler, hastalar için başkaları tarafından fark edilmeyecek şekilde tasarlanmış tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine sebep oldu. Lingual ortodonti, diğer adıyla “görünmeyen diş telleri” bu yöntemlerin başında geliyor. Lingual tedavi yönteminde teller, dişlerin ön yüzüne değil de arka (yani dilden tarafa olan) yüzüne takılıyor. Böylelikle lingual yöntem sayesinde ağızda istenmeyen bir görüntü oluşmayacağından tedavi süresince estetik kaygılar olmaksızın yaşantınıza özgürce devam edebilmeniz sağlanıyor. Fiyatına gelince; sizin için gerekli tedavinin belirlenmesi ve tedavi planıyla ancak net bir fiyata ulaşabilmeniz söz konusu fakat normal bir ortodonti tedavisinden yüksek bir fiyat olduğunu söylebiliriz.


Diş teli nasıl takılır? Takılması ağrılı bir işlem midir?


Görünmez diş teli tedavisi nasıl yapılır?

Dr. Cem Caniklioğlu, görünmeyen diş telleri hakkında bilgiler verdi.


Görünmeyen diş telleri nedir?

Lingual Ortodonti tedavisi olarak bilinen görünmeyen diş telleri, tel ve braketlerin dişin arka yüzeyine takılması işlemidir. Kişiye özel olarak laboratuar ortamında üretilen bu tellerin karşıdan bakıldığında görünmesi imkansızdır.


Tedavi sürecinde herhangi bir rahatsızlık hissediliyor mu?

Hastaya göre değişkenlik gösteren uyum süreci, ortalama 2-4 hafta arasında sürmektedir. Bu süreç içinde çok büyük rahatsızlıklar olmamakla birlikte, uyum sağlanana kadar yanaklar ve dilde hafif rahatsızlık hissi görünebilmektedir.


Görünmeyen diş tellerinin avantajları nelerdir?

Öncelikle, diş tellerinden veya düzensiz görünen dişlerinden dolayı estetik kaygı taşıyan kişiler için son derece pratik ve etkili bir yöntemdir. Bilinen en alternatif tedavi yöntemlerinden olan dışarıdan takılan şeffaf diş tellerine nazaran estetik açıdan daha rahat bir tedavidir. Şeffaf diş telleri bir müddet sonra sararmaya başlayıp estetik kaygıları yeniden doğururken, görünmeyen diş telleri tedavi bitimine kadar estetik kaygıyı minimum düzeyde tutmaktadır.



Lingual ortodontik tedavi nasıl olur?

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Üşümez, lingual ortodontik tedavisine ilişkin bilgiler verdi.


Lingual ortodontik tedavi görünmez diş teli ya da gizli diş teli olarak adlandırılır. Dişlerdeki çapraşıklık, seyreklik gibi problemlerin tedavisinde kullanılan lingual braketler; klasik diş teli tedavisinde olduğu gibi dişlerin ön yüzeyine değil arka kısmına uygulanır. Bu sayede diş bozuklukları en estetik şekilde düzeltilebilir. Bilindiği gibi yüzümüz ve dişlerimiz, kişiler arası iletişimde ilk göze çarpan bölgelerdir. Özellikle modern hayatın getirdiği iş ve sosyal yaşam statüleri sebebiyle birçok insan dış görünüşüne oldukça önem veriyor. Dişlerde oluşabilecek herhangi bir problem de estetik kaygıları yüksek olan kişileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu sebeple ağız ve diş sağlığında ortodontik tedavi oldukça önem taşıyor.


Estetik ortodonti alanında yapılan çalışmalar sonucu ağızda görünmeyen yeni tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Lingual ortodontik tedavi ile estetik açıdan sorun yaşayan kişiler dış görünümleri değişmeden tedavi olabilir. Ayrıca dişlerindeki düzelmeyi tedavinin başından itibaren takip edebilirler. Bu teknik sayesinde hasta hayal ettiği düzgün dişlere sahip olabilir. Ayrıca lingual braketler başkaları tarafından fark edilmediği için de hastalar özgürce gülümseyebilir.


Kişiye özel tedavi

Lingual ortodontik tedavi yöntemini kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her yaş grubu yaptırabilir. Tedavi hastanın diş yapısına ve varsa özel taleplerine göre planlanır. Sonrasında kişiye özel braketler hazırlanarak dişlere yerleştirilir. Tedavide kullanılan braketler konuşma ve çiğneme problemlerini en az etkileyecek şekilde dizayn edilir. Braketlerin takılmasını takip eden 2-3 hafta içerisinde dildeki tahrişler azalır. Özel alaşımlı tellerle uygulanan kuvvetler sayesinde 2-4 hafta gibi kısa bir sürede dişler hareket etmeye başlar.


Ağız bakımı önemli

Klasik ortodontik tedavide olduğu gibi lingual ortodonti tekniğinde de ağız bakımı çok önemlidir. Uzman ortodontistin önerileri doğrultusunda özel fırçalama teknikleri, ara yüz fırçaları ve diş duşu gibi yöntemler düzenli bir şekilde uygulandığında braketlerin temizlenmesinde herhangi bir sorun yaşanmaz. Lingual ortodontik tedavi uygulaması; dışarıdan görünmemesi sayesinde ortodontik tedaviden kaçınanlar için iyi bir alternatiftir.



Diş teli temizliği nasıl yapılır?


Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Hakan Dönmez, diş teli temizliği ile ilgili merak edilenleri anlattı...


Diş teli varken dişler nasıl fırçalanmalıdır?

Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir. Sadece fırçanın sert kısımlarının braketlere çarpmamasına dikkat edilmelidir. Günde en az 2-3 kez diş fırçalanması önerilmektedir. En azından sabah ve yatmadan önce yemeklerden sonra dişler fırçalanmalıdır. Kullandığımız normal diş fırçamızın haricinde diş aralarına ulaşmak için diş arası (ara yüz fırçası) fırçaları da kullanabiliriz.


Diş teli varken dişler nasıl fırçalanmalıdır?

Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir. Sadece fırçanın sert kısımlarının braketlere çarpmamasına dikkat edilmelidir. Günde en az 2-3 kez diş fırçalanması önerilmektedir. En azından sabah ve yatmadan önce yemeklerden sonra dişler fırçalanmalıdır. Kullandığımız normal diş fırçamızın haricinde diş aralarına ulaşmak için diş arası (ara yüz fırçası) fırçaları da kullanabiliriz.


Diş tellerinin temizliği için diş fırçası haricinde neler kullanılır?

Diş tellerini temizlemek için fırçalamanın yanı sıra başka yardımcı yöntemler de kullanılabilir. Öncelikle diş macunu kullanırken dişleri güçlendirip koruması için fluoridli olmasına özen gösterin. Bunun haricinde fluoridli ağız bakım suları da mevcuttur. Günde en az bir defa veya en azından iki günde bir diş ipi kullanmak gereklidir. Braketlerde kullanmak için özel tek ucu sertleştirilmiş diş ipleri vardır. Diş ipini nasıl kullanacağını öğrenmek için ortodonti uzmanınıza danışabilirsiniz. Bunların haricinde diş fırçalamanın yerine geçmese de yardımcı olarak ağız duşu kullanılabilir. Ağız duşu ulaşılması güç diş aralarına ve braketlerin dişlere yapıştığı alanlara ulaşır ve temizler. Daha sağlıklı ortodonti tedavisi için bu yöntemlerin hepsini kullanmalısınız. Rutin ziyaretleriniz dışında yılda en bir kez ise ortodontistinize dişlerinizi kontrol ettirmelisiniz


Diş telimin doğru temizlendiğinden nasıl emin olabilirim?

Diş telinin doğru olarak nasıl temizleneceğini öğrenmek için ortodonti uzmanınızdan yardım alabilirsiniz. Braket takılı dişlerin temizliği normal diş temizliğinden daha uzun sürmektedir ve braketlere zarar vermemek için daha fazla dikkat gerektirir. Bunun için mutlaka bir uzmanın tavsiyesine göre hareket etmelisiniz.


Diş tellerinin bakımı için hangi yiyeceklerden uzak durmalıyız?

Öncelikle tellerin temizliğini genel olarak sağladıktan sonra dikkat etmemiz gereken belli başlı durumlar vardır. Bunlar yediğimiz yiyeceklere özen göstermekle başlar. Diş tellerinin ve dişlerin lekelenebileceği yiyeceklerden uzak durmalıyız. Örneğin; siyah üzüm, şarap, köri sosu gibi boyama özelliği olan yiyeceklerdir. Bunların haricinde sert kabuklu yiyecekler ve diş tellerine yapışacak karamelli veya şekerli yapışkan yiyeceklerden de uzak durmak diş tellerinin hijyeni acısından faydalı olacaktır.


Diş teli tedavi süresi nedir?


Diş telleri hakkında doğru bilinen yanlışlar...

DentGroup Diş Klinikleri’nden Ortodonti Uzmanı Dr. Cihan Çapan diş telleri ile ilgili doğru bilinen yanlışları ve yenilikleri anlattı.


Teller çok ağrı yapıyor

Teknolojinin gelişimi ile beraber artık çok hafif kuvvet uygulayan teller kullanılmaktadır. Bu yüzden dişlere gelen ilk hareket az olduğundan hemen hemen çoğu hastada artık ağrı olmamaktadır. Ortodontik tedaviler de ağrı olacaksa da ilk dönemlerde olur, dişler bir kez hareket almaya başladıktan sonra ağrı hissi ortadan kalkar.

Teller sadece çocuklara takılır

Ortodontik tedaviler sadece çocuklara yapılmaz. Hatta günümüzde erişkin hasta sayısı çocuk hasta sayısını yakalamıştır. Her kişi her yaşta tedavi edilebilir. Sadece tedavi yöntemleri değişebilir. Mesela iskeletsel bir bozukluk (alt çenenin çok önde doluğu vakalar) çocuk yaşlarda düzeltilirken erişkinler de ameliyatlı yöntemlerle düzeltilebilir. Ama iskeletsel bir problem yoksa 60 yaşınızda da tel takabilirsiniz.


Ortodonti tedavisi çok uzun sürüyor

Çoğu basit vakalar 8-12 ay kadar kısa sürebilir. Bazı vakalar 1,5-2 sene sürerken, ender olarak 3 sene sürebilir.


Sosyal hayat çok etkileniyor...

Diş telleri varken sosyal hayatınızda bir gerileme veya çöküş dönemi yaşamazsınız. Buna hazırlık dönemi diyebiliriz. Kaldı ki kimsenin cesaret edemediği bir şeyi yaptığınız için her daim dikkat çeken kişi siz olacaksınız. Pizza, spaghetti, iskender, tavuk vs yiyebilir, yetişkinler pipetle asitli içecek ve alkol tüketebilir.


Diş teli fiyatları...

Çoğu Hollywood yıldızının gençlik yıllarındaki resimlerle bugünü karşılaştırdığımızda baktığımızda sadece dişlerini yaptırarak nasıl güzel bir değişim geçirdiklerini görebiliyoruz. Yani güzelleşmek için yaptırılacak birçok estetik tedaviye göre ortodontik tedavi ucuz bile kalıyor denilebilir.


Teller çıktıktan sonra dişler tekrar eski haline geri gelir mi?

Diş telleriniz çıktıktan sonra dişlerinizin iç tarafına dışardan gözükmeyen çok ince bir tel konulur. Bu tel tekrar bozulmayı önler. Bazen buna ek olarak geceleri takacağınız şeffaf bir kalıp verilir. Bunlar dişlerinizin tekrar eski haline dönmelerini engeller ve tedavi bittikten sonra 6 ayda bir yaptıracağınız kontrollerle dişlerin düzeni korunmaya devam eder.


Teller dişleri çürütüyor mu?

Tel takmayan biri ile tel takan biri arasında diş bakımı açısından hiçbir fark yoktur. Yani dişleri fırçalarsak çürük oluşmaz. Diş telleri sadece var olan ortamı biraz kalabalıklaştırır ve bu yüzden yiyecek artıkların birikme oranı biraz daha artabilir, o yüzden 2 dakika yerine 3 dakikalık bir fırçalama yeterli olacaktır.


Dr. Cihan Çapan ayrıca, ortodontik tedavilerde son teknolojilerden biri olan Invisalign yöntemi sayesinde, kişiye özel yapılmış şeffaf plaklar ile dişlerin telsiz olarak düzeltilebildiğini söyledi. Çapan “Telsiz ortodontik tedavi fırsatını sunan Invisalign’ın en önemli tercih edilme nedeninin dişlerin çapraşıklığını düzeltirken hastanın ortodontik tedavi gördüğün belli olmamasıdır” dedi.



YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Azı dişlerde eksik olursa tel takılabiliyor mu
    CEVAPLA
  • Misafir Üst çeneme 1yıl oldu 1yıl ardından sonra alt çeneme takıldı arkadaşlar ben böyle bi sıkıntı çekeceğimi düşünmüyordum çok sıkıntılı bi dönem sabır işi plaketimi 1kere düşürdüm sadece oda elmayı ısırarak yemeye çalışmamdan oldu ve o süre zarfından sonra yiyecekleri çok ince hale getirip tüketiyorum herşeyi sorunsuz yiyip içebilirsiniz fakat dikkat etmenizde fayda var.
    CEVAPLA
  • Misafir hiçbir şey olmaz korkma ben devlette taktırdım ve virüs sebebiyle neredeyse 1 sene tedavi görmedim sadece lastiklerim erimişti allahtan doktorum klinik açtı da öyle beklemekten kurtuldum hatta daha geçen ay gittim yarın da gideceğim alt dişlerime de tel takacak
    CEVAPLA
  • Misafir 5 ay kontrole gitmezsem ne olu lütfen acıklayın
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba tel tedavisinde hangi dişler çekilir
    CEVAPLA
  • Misafir Hafif bir diş bozukluğu ise ne kadar sürüyor?
    CEVAPLA
  • Misafir hangi alkoller diş tellerine zarar vermez
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 15 yaşındayım 6 yaşından beri çarpık dişliyim şimdi yaptırsam düzelir mi herkes geç kaldın diyor nolur cevap yazın
    CEVAPLA
  • Misafir evet
    CEVAPLA
  • Misafir düzelir
    CEVAPLA
  • Misafir 40 yaşındayım tel taktırdım:) gayet yaşındasınız
    CEVAPLA
  • Misafir Diş teli taktırdım arka dişlerim kapattığım da birbirine temas etmiyor ve hiç bir şey çiğneyemiyorum bu yüzden , daha önce yaşayan var mı bu durumu yoksa hatalı bi işlem mi var
    CEVAPLA
  • Misafir Diş teli taktırdım arka dişlerim kapattığım da birbirine temas etmiyor ve hiç bir şey çiğneyemiyorum bu yüzden , daha önce yaşayan var mı bu durumu yoksa hatalı bi işlem mi var
    CEVAPLA
  • Misafir evet ama3 hafta sonra gidiyor her şey
    CEVAPLA
  • Misafir Çekilmiş diş varken tel takılabilir mi
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba, 28 yaşındayım. Ve disçime üst dişlerimin öne doğru çıktığını söylüyorum önemli değil diyor. Bu çıkıklık beni rahatsiz ediyor. Arka dişlerimin arasında aciklik oluştu çok fazla yediğim herşey dişlerimin arasında kalıyor. Ve en kötüsü gülerken dişlerimin önde olduğu çok belli. Ust dislerim icten yanaklarimi ısırıyor ister istemez. Çünkü eskiden öyle değildi. Tel taktırmak istiyorum. Bir düzelme söz konusu olur mu?
    CEVAPLA
  • Misafir Çok iyi tel
    CEVAPLA
  • Misafir Ağızda implant varsa dis teli takilabilir mi
    CEVAPLA
  • Misafir Tek çene sadece alt ya da üst dişler çift çene her ikisine denir
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ..Uzman doktora gorunup muayene sonrasi uzman doktor tarafindan recete yazip dis teli taktirabiliyor muyuz?????
    CEVAPLA
  • Misafir Tek çene cift çene ne demek?
    CEVAPLA
  • Misafir Medyada, 38 yaşındayım ve bu yaşıma kadar gayet duzgun olan ust dislerimin diziliminde bozulma olmaya başladı. Gizli tel yontemiyle tedavi mumkun olur mu?
    CEVAPLA
  • Misafir MERHABALAR, NiSAN AYıNDAN BERi DişLERiMDE TEL MEVCUT FAKAT GEçEN SENE ARALıKTAN NiSANA KADAR DAMAKLıK KULLANDıM. 2019 HAZiRANıN BAşıNDA DüğüNüM VAR . VE BEN TELLi DUVAKLı GELiN OLMAK iSTEMiYORUM . SADECE DUVAğıM OLSUN YETER. şAKA BiR YANA TELLER GEçiçi SüRELiğiNE çıKARTıLABiLiYOR MU?
    CEVAPLA
  • Misafir Benim üst dislerim düzeldi üstteki telin alttakineden önce cikarilirmi
    CEVAPLA
  • Misafir benim üst köpek dişlerim az öne doğru cıktı 17 yasındayım tek üst dişlerime tel takdırabilirmiyim ?
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba benim üst köpek dişlerim az öne doğru cıktı tel taktırmak istiyorum tek üst dişlere tel takılabilirmi ?? bide alt azı dişim çürük onu çekerlermi ??
    CEVAPLA
  • Misafir tel taktıracağım peltek konuşmaya sebep olur mu
    CEVAPLA
  • Misafir oluyor ama çok degil ilk haftalar falan
    CEVAPLA
  • Misafir üst dişlerim biraz önde diş teli takarsam ön dilerim arkaya doğru kayarmı ?
    CEVAPLA
  • Misafir ön bir dişim ve bir tanede köpek dişim düz değil 3 ay kadar kısa bir sürede dişlerim düzelirmi dış teliyle
    CEVAPLA
  • Misafir en az 8 ay gibi bir sürede düzeliyor 3 ayda düzeleceğini sanmıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir bir kaç yerde muayene oldu çekilecek diş sayısını farklı söylediler. çekilecek diş sayısı arttıkça fiyatı da artıyor bir de çekilen dişin yerine yeni diş çıkacak mi onlar kayacak diyorlar kafamız iyice karıştı
    CEVAPLA
  • Misafir diş teli için ödenen tutar taksitli oluyormu
    CEVAPLA
  • Misafir evet oluyor bazı yerlerde birazını nakit gerisini taksit yaptırabiliyorsunuz
    CEVAPLA
  • Misafir dis tellerinin hamilelige bi zarari var mi
    CEVAPLA
  • Misafir hayır yoktur
    CEVAPLA
  • Misafir dis teli taktirdim 1 ay oldu hamile kaldim dis tellerinin hamilelige bi zarari varmi acaba
    CEVAPLA
  • Misafir diş telli takılırken aç mı olmak lazım tokmu?
    CEVAPLA
  • Misafir dün taktırdım toktum bi sorun yaşamadım
    CEVAPLA
  • Misafir dş teli tedavisi bitince yüzdeki asimetri düzeliyor mu
    CEVAPLA
  • Misafir evet dişler yerine oturdugu için çenedede değişme oluyor
    CEVAPLA
  • Misafir ben 6 yıldırdiş teli tedavisi görüyorum normalin dışındayım galiba:(
    CEVAPLA
  • Misafir devlette mi yaptırdın
    CEVAPLA
  • Misafir bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir bende tme yani çene eklem sorunu var. diş teli taktırmak istiyorum ama tme buna engel midir yani bazılarında çene yamulabiliyor. böyle bişey olur mu ???
    CEVAPLA
  • Misafir çenen önde veya arkadaysa lastik kullanıyosun herhangi bir sorun olmuyor ben suan lastik kullanıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 40 yaşındayım 2 ay önce ortodonti tedavisi görmeye başladım ve yaklaşık 7 kilo verdim...üstelik ağzımda aparey denen artı bir düzenekte var.sert bişey yiyemiyorsunuz dişleriniz sürekli hareket halinde olduğu için ısırma refleksini unutuyorsunuz bi zaman sonra ...ama hayatı aman amanda zorlaştıran bişey değil sonuçta 2 yılın sonunda düzgün dişleriniz olacak...üstelik fit bir fiziğinizde oluyor :))
    CEVAPLA
  • Misafir banada damağa aparat taktılar ,nasıl suan rahat yemek yiyebiliyormusunuz o damakla
    CEVAPLA
  • Misafir bana cuma günü taktılar şimdi çok ağrıyor. ayrıca yanaklarım yara oldu bunun nedenini bilen varsa söyleyebilir mi
    CEVAPLA
  • Misafir yara olması normal çünkü ağızının alışması gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir doktorun telini taktıktan sonra ağzında yara olursa kullan diye mum vermedi mi
    CEVAPLA
  • Misafir 5- asitli birşey normal bir insanda 1 kat zaralıysa diş teli kullananda 5 kat zararlı
    CEVAPLA
  • Misafir yeni taktırdım ağzınızda birşey var gibi hissediyorusnuz evet şöyle ki 1- ileride nelerle karşılaşılabilir? diş telleri ağız içii tahriş edebilir biraz bunu engellemek için mum kullanılır. tahrişe neden olan braketin üzerine yapıştırıyorsunuz mumdan küçük bir şey koparıp 2- dişlerde ilk birkaç gün ağrı olucak doktorum asprin dışında bi ağrı kesici kullan ağrıyınca direk dedi 3- dişlerin bittiği noktada üstte ve altta telin ucunu kıvırıyorlar o çıkarsa yerinden içeride birşey batıyormuş gibi hissdi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben daha 11 yaşındayım ben takalı 3 ay oldu daha ve ben şeffaf diş teli taktım takarken hiç acımıyor ama bir kaç saat sonra bazı kişilerde ağrıyor ama zaten 1 hafta sonra ağzında olduğunu unutuyorsun
    CEVAPLA
  • Misafir bundan 2 sene önce taktrdım ilk takılınca çok rahatsz hissedıyosunuz kendınızı ısırmada problem ağrılar ama alışıyo insan benım bıkac ayım kaldı cıkması için o günü sabrsızlıkla bekliyorum
    CEVAPLA
  • Misafir yerinizde olsam taktırmazdım beyler gülemiyorsunuz falan bende 3-4 yıl kalcak dediler bir de 6.000 tl verdik tutup fırlatasım geliyor nerdeyse 10 dk da bir. o diş telleri braketlerden çıkınca doktora gidene kadar siz o tellerle çok oynarsınız ve teller kopar falan taktırmayın !
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşım sana katılmıyorum tedavi bittikten sonra daha güzel bir dişlere sahip olursun eğer başkalarının ne söylüyeceklerine dikkat edersen yaşanmaz bu hayatta erkenden başlanılmasını tavsiye ederim
    CEVAPLA
  • Misafir Asitli içecekler neden zararlı. Yaklaşık bende 3 aydır var ve hala rahat değilim.
    CEVAPLA
  • Misafir Teli taktirdim 3 gun oldu dislerimi birbirine bile degdiremiyorm hemen agrio yemek de yiyemiyorum ne zaman gecer bu agri
    CEVAPLA
  • Misafir olur ağrı illakı yemek yiyemezsin ama 1,2 haftaya gecer benım 2 sene oldu taktıralı alısıyo insan sadece ortamlara grince rahat rahat gülemiyo olsun elbet cıkacaklar bikac ayım kadı o günü iple cekıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Taltirdim 3 gun oldu hiç bir şey yiyemiyorum sadece üstte taktilar dislerimi birbirine degdirdigimde bile sızlıyor ne zaman geçer bu ağrı tahmini olarak
    CEVAPLA
  • Misafir Dişlerin kkökleri yerinden oynuyor mu oynuyorsa iler ki zzamanlarda ddökülme yapmayacakmi aklimda ki bu korkular yüzündent tel taktiramiyrum tskkrler
    CEVAPLA
  • Misafir Dişlerin kkökleri yerinden oynuyor mu oynuyorsa iler ki zzamanlarda ddökülme yapmayacakmi aklimda ki bu korkular yüzündent tel taktiramiyrum tskkrler
    CEVAPLA
  • Misafir Kare mi düz mü takar? Buna biz mi doktorlar mi karar verir ?
    CEVAPLA
  • Misafir genelde doktorlar karar veririr ve genellikle kare takıyorlar diye biliyorum
    CEVAPLA
  • Misafir merak ettiğim tüm soruları cevapladınız çok teşekkürler tellerle aram iyiydi (şuan telli değilim ama taktırcam) şimdi daha iyi oldu zaten hep özeniyordum :)) çok tşk!
    CEVAPLA
  • Misafir renkli diş telleri?
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.