Rahim güçlüdür
Rahim, kadın bedenindeki en güçlü organlardan biridir. Farklı yönlere doğru yerleşen pek çok kas dokusu üst üste gelerek rahmi sarar. Doğum sürecinde muazzam bir baskı ile bebeği itmeye hazırdır ve bu baskı, vücuttaki herhangi bir organın yapabileceğinden çok daha fazladır.
Guinness Rekorlar Kitabı’nda, bir ısırma yarışması sonucu en güçlü kasın çene kasları olduğuna karar verildiği yazar, ancak kimse rahmimizin ne kadar güçlü olduğunu kıyaslamadığından bu bilgi biraz geri planda kalmış... Rahim, kas gücü açısından en güçlü organdır.
Rahim inanılmaz derecede esnektir
Normalde pübik kemiğinin arkasında bir armut büyüklüğünde olan rahim, hamilelik boyunca bir balon kadar büyür! Hamile kadınların karnının nasıl o kadar büyüdüğüne şaşırıyor musunuz? Bir de o küçücük organın nasıl o kadar esneyebildiğini düşünün. Rahim güçlü olduğu kadar esnektir de.
Rahim iyileşir, iyileştirir
Doğurgan bir kadının rahmi her ay, yeni bir bebeği besleyebilecek kadar zengin bir doku üretir. Hamilelik oluşmadığında vücut, bu muazzam besleyici ve içeriği zengin dokuyu dışarı atar. Biz bunu “adet kanaması” olarak biliriz.
Son yapılan araştırmalarda bu adet kanında pek çok hastalığa iyi gelebilecek kök hücrelerin bol miktarda bulunduğu kanıtlandı. Kadın bedeni her ay her adet döngüsünde, bol miktarda kök hücre üretir. Ama bu kök hücreleri bebeğin kordon kanından almak daha doğru gelir çünkü hala adet kanıyla ilgili kültürel tabularımız var...
Orgazmik rahim
Bir kadın orgazm olduğunda, sadece vajina ve pelvik bölgede değil, rahimde de kasılmalar hisseder. Çünkü cinsel birleşme gerçekleştiğinde rahim, erkekten gelen spermleri vajinadan içeri alabilmek için dalgalar halinde kasılır ve hamileliği mümkün kılar.
Ayrıca bazı kadınlar, ilişki sırasında yaşadıkları bu rahim kasılmalarının bütün bedenlerini rahatlatan birşey olduğunu da söyler.
Rahmin evrenle kozmik bir bağlantısı var!
Bir kadının adet döngüleri, özünde Dünya, Güneş ve Ay’ın döngüleri ile uyumludur. Ay, Dünya çevresindeki hareketini 29,5 günde tamamlar, bir kadının menstrual döngüsü de yaklaşık olarak 29,5 gündür. Hatta döngüsü 29,5 güne en yakın olan kadınlar, en doğurgan kadınlardır!
Ayrıca, ay takvimine göre bir güneş yılı içinde 13 Ay döngüsü yaşanır. Dünyada genç kadınların ilk adet gördüğü yaş da ortalama olarak 13’tür. Ortalama menapoz yaşı olan 52, bize bir yılda bulunan hafta sayısını işaret eder. Kadının menstrual döngüsü 4 hafta sürer, yılın 4 mevsimi gibi...
Kemiklere ve taşlara kazınmış olan antik takvimlerde kadınlar, menstrual döngülerini kaydetmiştir ve bunlar, bilinen en eski takvimlerdir.
Rahmimiz, Dünya, Güneş ve Ay ile güçlü bir bağlantı içerisindedir.
Rahim, başka bir organ üretebilir!
İçinde yepyeni başka bir organ üretebilen tek organ, rahimdir. Hamilelikte bebeği besleyecek olan plasenta, başlı başına bir organdır ve rahim tarafından üretilir.
Plasenta, anneyi ve bebeği fizyolojik olarak birbirine bağlayan şeydir. Annenin rahim duvarına yaslı bir şekilde büyüyen plasenta, göbek kordonu ile bebeğe bağlanır ve 9 ay boyunca onu besler.
Plasenta ile ilgili ilginç bir gerçek de, çok eski çağlardan beri önemli bir sembol olan Tree of Life (Yaşam Ağacı) gibi bir görüntüsünün olmasıdır. Dünyanın her yerindeki çeşitli kültürlerde de insanlığın başlangıcını sembolize ettiği düşünüldüğü için kutsal kabul edilmiştir. Plasenta kelimesi, eski İngilizce’de “yuvarlak kek” anlamına gelir. Bugün hala doğum günlerini bu yuvarlak keklerle kutluyor olmamız tesadüf değildir herhalde!
Rahimde bir insan büyür
Biraz daha dikkatli düşününce bazılarımıza ilginç gelebilir: Kadının bedeninde, küçük bir organın içinde, yeni bir insan oluşuyor! Dünyadaki her insanın yolculuğuna bu organın içinde başladığını düşünürsek, rahmin en kutsal organ olduğunu söyleyen kültürleri yadırgamayız herhalde!
Rahmin içindeki evren
Bu kadar güçlü, yenileyici ve kozmik bağlantıları olan bir organ, kadını her yönden güçlü kılmak için ona yardımcıdır. Sadece bebek büyütmek için değil, evrenin yaratıcı enerjisiyle uyumlanmak ve harika fikirler, işler, projeler, sanat ve daha fazlasını doğurmak için de kadına güç verir. Rahim, bir kadının ilkel yaratıcılık kaynağı ile bağlantısıdır ve sadece üremek için değil, doğayla uyum içinde başka şeyler üretmek için de kullanabileceği bir gücü vardır.
Rahmimizi kutlamak ve kutsamak için pek çok sebebimiz var!
(Çeviren ve derleyen: Duygu İslamoğlu)
YORUMLAR