Hapşırığı tutmak
Hapşırığımızı tuttuğumuzda intrakranyal baskı artar yani kan damarlarımız ve sinir dokumuz sıkışır ve beynimizdeki kan akışı kesilir. Bu da baş ağrılarına, hücrelerin zarar görmesine ve hatta işitme problemlerine sebep olur. Bu yüzden asla hapşırığınızı engellemeye çalışmayın.
Parfüm kullanmak
Parfüm üretiminde daha güçlü koku sağladığı ve daha ucuz olduğu için doğal yağlar yerine sentetik maddeler kullanılır. Bu maddeler baş dönmesi ve mide bulantısına neden olabilir. Ayrıca gözleri, boğazı ve cildi ciddi derecede tahriş eder. Bu yüzden parfüm yerine çiçek özlerinden elde edilmiş yağlar kullanabilir ya da parfümlerinizi sadece havalandırması iyi olan odalarda kullanabilirsiniz.
Gıda maddelerini plastik kaplarda saklamak
Birçok plastik kutu esnekliğini korumaya yardımcı olan yapay kimyasal maddeler örneğin fitalat ve bisfenol içerir. Yiyecekler plastik kutularda uzun süre tutulursa bu maddeler gıdanın içine sızabilir. Vücuda geçen bu maddeler de salgı bezlerinin üzerinde kötü etkiler bırakır. Bu yüzden yiyecekleri camdan, paslanmaz çelikten ya da seramikten kaplarda saklamak daha doğru olacaktır.
Yemekten hemen sonra dişleri fırçalamak
Dişhekimleri, dişlerinizi yemek yedikten en az 30 dakika sonra fırçalamanızı tavsiye ediyor. Yiyecek ve içecek, özellikle de oldukça asidik olanlar, dişin dış tabakasının yanısıra altındaki tabakaya (dentin) da etki eder. Diş fırçanızın hareketi bu asidi, deriye ve dentine daha fazla iter. Bu da dişlerde aşırı duyarlılığa neden olabilir.
Sıklıkla antibakteriyel sabun kullanmak
Cildimizin yüzeyinde çok sayıda yararlı bakteri yaşar ve bu bakteriler vücudumuzun korunmasında rol oynar. Antibakteriyel sabunları sık sık kullanırsak ellerimizi iyi bakterilerden de sterilize ederiz ve dolayısıyla vücudumuza zararlı bakterilerin girmesi için fırsatlar yaratırız. Dermatologlar, antibakteriyel sabunları kesikler ve çizikler için kullanmanızı önerir. Ellerinizi antibakteriyel sabunlarla haftada ikiden fazla yıkamayın.
Dar pantolon giymek
Son yıllarda oldukça moda olan dar pantolonlar cildinize ve sinir uçlarınıza baskı yapar. Bu, sinir sisteminde sorunlara yol açarak sürekli rahatsızlık hissine neden olur. Ayrıca bacaklarda azalan havanın akışı, kaşıntı ve karıncalanmaya neden olabilir.
Taze sıkılmış meyve suyu içmek
Bazı hastalıklarda meyve suları vücudunuza ciddi zararlar verebilir. Örneğin üzüm suyu, diyabet hastaları için önerilmemektedir. Üstelik meyve suları güçlü allerjenlerdir. Onları çocuklara vermek konusunda dikkatli olmalısınız.
Yatmadan önce akıllı telefonla oyalanmak
Yapay ışık, uyku düzenini sağlayan melatonin hormonunun üretimine engel olur. Düşük seviyede melatonine sahip olmak ise depresyona, kansere, obeziteye, kalp hastalıklarına ve zayıf bir bağışıklık sistemine neden olabilir. Bu yüzden erken uyumak ve yatmadan önce telefonla ilgilenmemek sağlığınız için daha yararlıdır.
YORUMLAR