X

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaya yardımcı, bol baharatlı ve limonlu şifa çorbasını tek başına yemek olarak tüketebilirsiniz.


Servis: 4-6 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika


Malzemeler:
























Yapılışı:

* Zeytinyağı, doğranmış kuru soğan ve havuçları tencereye alın, orta ateşte 3-4 dakika kavurun. Kapya biber ve sivri biberleri ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Sarımsak, zencefil, zerdeçal, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin.


* Yıkanmış tavuk bagetler, rendelenmiş limon kabuğu, sıcak su ve arpa şehriyeyi de ekleyip tencerenin kapağı kapatın, basınç ayarı kaynama noktasına gelince kısık ateşte 15 dakika pişirin.


* Pişen tavuk bagetleri çorbanın içinden alarak deri ve kemiklerinden ayırıp küçük parçalara bölün ve tenceredeki çorbaya ilave edin. Limon suyu ve ince doğranmış maydanozu servis öncesi ekleyin.


Kısa bir not:

* Çorbayı basınçlı tencerede 15 dakika pişirdiğim haliyle tarifi yazdım. Normal tencerede pişirecekseniz arpa şehriyeyi pişirme süresinin son 10 dakikasında ilave edin, çorbayı normal tencerede toplamda 25-30 dakika pişirmek gerekiyor.


Afiyetle sevgiyle kalın…