WhatsApp'ın yeni sözleşmesinde neler var?
Erişmek istediği bilgiler ile kullanıcılardan büyük tepki gören WhatsApp'ın yeni sözleşmesinde hangi maddeler bulunuyor?

WhatsApp, 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre WhatsApp bu yeni sözleşmeden itibaren verilerini Facebook ile paylaşacak. WhatsApp kullanmak isteyenler bu onayı vermek zorunda ve ne yazık ki alternatif bir seçenek bulunmuyor.
WhatsApp'ın yeni sözleşmesi neleri içeriyor?
- Hesap bilgileri
- Mesajlar
- Bağlantılar
- Durum bilgisi
- İşlem ve ödeme verileri
- Müşteri desteği ve diğer iletişimler
- Kullanım ve kayıt bilgileri
- Cihaz ve bağlantı bilgileri
- Konum bilgileri
- Çerezler
- Başkalarının sizin hakkınızda sağladığı bilgiler
- Kullanıcı şikayetleri
- WhatsApp'taki işletmeler
- Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları
- Üçüncü taraf hizmetleri
- Yan hizmetler
- Emniyet, güvenlik ve bütünlük
- Facebook şirketleri hakkındaki iletişimler
- Kurumsal etkileşimler
Whatsapp sözleşmesi iptal edilebilir mi?
Sözleşme kabulü, iptali vb. bir durumla ilgili henüz aktif bir buton uygulamada bulunmuyor.
Whatsapp'a alternatif uygulamalar
Dünyanın en yaygın uygulamalarından biri olan WhataApp'ta geçtiğimiz gün erişim sorunu yaşandı. Böyle durumlarda haberleşmeniz kesilmesin diye WhatsApp'a alternatif olarak kullanılabilecek uygulamaları derledik!

Skype
Özellikle pandemi döneminde elimiz, kolumuz olan Skype sadece internet ile değil aynı zamanda SMS ile de çalışan bir mesajlaşma uygulaması. En eski konuşma ve görüntülü görüşme uygulamaları arasında yer alan Skype dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarınıza SMS göndermenizi sağlar.

Signal
Anlık iletişim için dünyanın her tarafında ücretsiz olarak kullanılan Signal iletiler göndermede ve almada, sesli ve görüntülü aramalarda kullanılabiliyor. Signal, tanımlayıcı olarak standart cep telefon numaralarını kullanılıyor ve diğer Signal kullanıcılarıyla tüm iletişimleri güvence altına almak için uçtan uca şifreleme yapıyor.

Telegram
Aktif kullanıcısı olan Telegram, piyasadaki en hızlı mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor.

Bip
Tüm operatörler tarafından kullanılabilen Bip uygulamasının en büyük avantajları arasında 10 kişiye kadar kişiyi ile görüntülü görüşme ve acil durumlarda BiP Acil Durum Butonu'ndan yakınlarınıza durumunuzu konumuzla birlikte gönderebilir onlarla kesintisiz iletişim kurabilme özelliklerinin olması bulunuyor.

Viber
Viber, internet bağlantısı aracılığıyla (Wi-Fi veya mobil veri) dünyadaki herkesle bağlantı kurmanı sağlayan, görüntülü sohbet programları arasında yer alıyor.

Hangouts
Google Hangouts, Google tarafından geliştirilen bir anında mesajlaşma ve görüntülü görüşme platformudur. 15 Mayıs 2013'te yayımlanan program üç mesajlaşma servisinin yerini almıştır. İki ana üründen oluşur: Google Meet ve Google Chat.

WeChat
WeChat, Çin'de geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir mesaj servisidir.

Line
Japonlara ait bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır, "Line Corporation" tarafından yapılmıştır. LINE, aralarında etiketler, home, timeline ve resmi hesaplar da bulunan çeşitli interaktif öğelerle entegre bir şekilde ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbeti sunar.

Dedi
Dedi, Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda kullanılabileceğiniz ücretsiz bir haberleşme uygulamasıdır.
YORUMLAR