X

1- Alışverişe beraber çıkmak zorunda kaldınız ve bundan kaçış yok anladınız, o zaman lokasyonu mümkün olduğunca sınırlı tutmaya çalışın.


2- Mutlaka bir saat sınırınız olsun. Alışverişe başladığınızda mutlaka bitireceğiniz saat belli olsun ve bu mümkünse ertelenemeyecek bir saat olsun. Bunun için sinema bileti ya da yemek rezervasyonu harika olur.


3- Alışveriş merkezleri mekan konusunda çözüm olabilir. Alışveriş merkezleri hem iyi hem kötü. Bir çok dükkana çok az yürüyerek ulaşabilme imkanı varken hesapta olmayan harcamalara da neden olabilir aman dikkat.


4- Çanta ve ayakkabıcılardan kaçış maalesef olamayacak ama mümkün olduğunca bu mağazalardan uzak durmaya çalışın. Tüm 37 numaralar denenene, tüm renk ve model çantalara bakılmadan mağaza bitmez.


5- Her giydiği kıyafet için önce onun yorum yapmasını bekleyin ve %90 onunla aynı yorumu yapın. %10'luk marjı ise alışveriş olayını umursamadığınızı düşünmemesi için saklayın ve bazı kıyafetlere ondan farklı yorum yapın.


6- Alışveriş saatini yakın bir iki arkadaşınıza verin ve sizi aramalarını isteyin. 3 kişi arasa 15'er dakika konuşsanız alın size 45 dakika.


7- Department Store tarzı mağazalar tercihiniz olsun, o kendine bir şeyler bakarken erkek reyonunda alternatiflere bakabilirsiniz.


8- Saat başı susayın, acıkın ya da tuvaletiniz gelsin ki, kısa ve orta uzunlukta molalar verme şansını yakalayın. Böylece zamandan da çalmış oluyorsunuz.


9- Eğer mümkün ise yanınıza üçüncü bir kişi alın ki alışveriş süresince sohbet etme imkanınız olsun. Yakın bir arkadaşınızı sizinle gelmeye ikna edebilirsiniz.


10- Alışverişin sonunda tüm ilk dokuz maddede yaptıklarınızın çok şüphe uyandırmış olma ihtimaline karşılık “Seninle alışveriş çok keyifliydi hayatım” diye bir cümle ile bitirmek tekrar pembe bir tablo oluşmasını sağlayabilir.