X

Üretici firmaların başına bela olan hatalarla dolu oyuncaklar...




Irkçı Bebek

Amerika'da üretilen bu oyuncağın bir diğer versiyonu panda ve beyaz bir bebek... Irkçılığı bu denli gözler önüne seren başka bir ürün olamazdı diye düşünüyoruz. Firma piyasaya sürdüğü bu oyuncak nedeniyle yüklü bir tazminat ödedi ve piyasadan tüm oyuncaklar toplatıldı.




Lahana Bebek

Hemen herkesin yakından tanıdığı bir oyuncak lahana bebek. Fakat bu versiyonu biraz ürpertici... Üretilen bebek içine yerleştirilen bir motor sayesinde verilen besinleri öğütüyordu. Ve motoru kapatacak bir açma kapama tuşu bile yoktu. Küçük çocukların parmaklarını her yere sokmasını akıl edemeyen şirket bu ihmalkarlığından dolayı lahana bebekleri piyasadan çekti.




Direk Dansçısı Bebek

Bir insan bebeğine neden böyle bir oyuncak almak istesin ki diye düşünüyor insan... Fakat talep varsa üretim de vardır. Nihayetinde uygunsuz bulunarak piyasadan toplatılmış. Büyük alkışlar.




Gökyüzü Dansçısı

Helikpoter ve barbie karışımı bebek çocuklarda peri imgesini desteklemek için üretildi. Fakat pervane kısmındaki sert plastik bir bebeğin gözüne isabet etti ve bebek geçici görme kaybı yaşadı. Oyuncak firması ürettikleri Gökyüzü Dansçısı'nin tehlikeli olduğunu kabul ederek piyasadan tüm oyuncakları toplattı. Bu olay yaşanmadan önce dünya çapında 10 bine yakın satış rakamına ulaşmışlardı...





Su Noktaları

Kanada'lı bir oyuncak firması suyla tepkimeye girerek noktacılar oluşturan bir kimyasal elde etti ve bunu oyuncak sektörüne adapte etti. Oyuncağın içinde kullanılan kimyasal maddeler yüksek miktarda sakinleştirici içeriyordu. Çok sayıda çocuğun komaya girmesine neden olan oyuncak piyasadan toplatıldı.