X

iPhone'un yepyeni özellikleri hem hayatı kolaylaştırıyor hem de ona olan bağımlılığı artırıyor!




1. Toplu taşıma bilgilerini alın: Artık metrolarda yol tarifi alabilmek için çırpınmanıza gerek kalmayacak. (Not: Bu uygulama, an itibariyle yalnızca New York ve Londra gibi büyük şehirlerde mevcut, ama zamanla tüm dünyaya yayılacak.)





2. Fotoğraflarınızı gizleyin: Hani bazen anneniz, içinde fazlasıyla seksi fotoğraflarla olan telefonunuzu kapıp karıştırmaya başlar ya; artık bu konuda endişelenmenize gerek yok! "Paylaş" menüsüne gidip fotoğraflarınızı yeni "Gizle" seçeneğiyle saklayabilirsiniz.




3. Çoklu fotoğraf seçimi yapın: Artık "Fotoğraflar" uygulamasında "Seç"e giderek istediğiniz görselleri seçebilmek için tutup sürükleme yapabileceksiniz. Kısacası parmaklarınız ağrıyana dek tek tek seçim yapmaya son!




4. "Düşük Pil Modu" hayatınızı kurtaracak: Kırmızı alarmı gördüğünüzde artık Pil menüsüne gidip ayarlardan "Düşük Pil Modu"na geçebilirsiniz.




5. Merhaba, Siri: Bu harika özelliği artık prizlerden uzakta da kullanabileceksiniz. Yalnızca Siri’ye girin ve en iyi arkadaşınızı devreye sokun. Sizi asla görmezden gelmeyecek.




6. Selfie işi kolaylaştı: Artık ön kamera ile çekilen fotoğraflar, doğrudan galerideki kendi klasörlerine gidecek. Paylaşılmaya hazır selfielerle dolu koca bir klasörden daha güzel ne olabilir?




7. Notlar daha yararlı hale geliyor: Artık notlarınıza internet linkleri, fotoğraflar, listeler ve çizimler de ekleyebilirsiniz.




8. Çift tıklamayı boş verin, arka tuşa merhaba deyin: iOS 9, uygulamalar arası hızla geçiş yapabilmeniz için arka tuş kullanma fırsatı ile geliyor. Önemli şeyler arasında kolaylıkla geçiş yapabileceksiniz.




9. Videolara zum seçeneği geliyor: Çektiğiniz videonun herhangi bir bölümünde zum yaparak daha iyi görüntüler elde edebilirsiniz.




10. Mail eklerine yazı yazabilirsiniz: Arkadaşınızın gönderdiği fotoğrafın üzerine kalpler çizmek istediğinizde işinize yarayacak bir özellik. Tabi daha kullanışlı olacağı anlar da gelecektir.





11. Wi-Fi çekmiyorsa bırakın gitsin: Kullandığınız Wi-fi yavaş olduğundan basit bir Safari sayfasını açarken bile sıkıntı çekiyorsanız, hücresel verideki "Wi-Fi Asistanı" özelliği otomatik olarak 3G’ye geçiş yapacak.




12. Ne dinlediğinizi bilecek: Kulaklıklarınızı telefona taktığınızda, telefonunuz otomatik olarak en son dinlediğiniz müzik uygulamalarını gösterecek.




13. Randevularınızı asla kaçırmamanızı sağlayacak: iOs 9, gelen maillerinizdeki etkinlikleri tanımlayabilecek ve bunları otomatik olarak takviminize yerleştirecek.