X

75. Venedik Uluslararası Film Festivali 29 Ağustos tarihinde First Man'in gösterimi ile başlayacak ve 8 Eylül'e kadar devam edecek. Festivalde Damien Chazelle, Olivier Assayas, Jacques Audiard, Coen’ler, Alfonso Cuaron, Luca Guadagnino, Yorgos Lanthimos, Mike Leigh, Laszlo Nemes, Carlos Reygadas gibi önemli yönetmenlerin yeni filmleriyle tanışma fırsatı yakalayacağız. Venedik Film Festivali'nin jüri başkanlığını, bu yıl Oscar yarışında 13 dalda adaylıkla başı çeken Suyun Sesi'nin 4 Oscar adayı usta yönetmeni Guillermo del Toro üstleniyor.


Festivalde Türkiye'den üç film var

Orrizonti bölümünde Yozgat Blues ve Uzak İhtimal filmlerinin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun’un son filmi Anons, Berlinale College bölümünde ise ilk filmi Körfez’le festivallerden ödül ve övgüyle ayrılmış Emre Yeksan’ın yeni filmi Yuva ile Yuva’nın dünyasından ilham alan Deniz Tortum’un VR filmi Selyatağıilk kez izleyici ile buluşacak.


Anons

Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un üstlendiği Anons, ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatıyor.


Yuva

Çekimleri İğneada’da yapılan Yuva, ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın, şehre geri getirilmeye çalışılırken, doğanın da sürece müdahil olmasıyla evrendeki yerini arayışının hikâyesini anlatıyor. İlk filmi Körfez ile şehirdeki çevre felaketinin ardından yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan bir adamın öyküsünü anlatan Yeksan, bu kez ormanda yaşayan bir adamı takip ediyor.

Selyatağı

Yuva’nın dünyasından alınan ilhamla tasarlanan ve Deniz Tortum‘un yazıp yönettiği Selyatağı VR filmi Biennale College bölümünde gösterilecek. istos film ve Institute of Time işbirliğinde yapılan Selyatağı VR filmi, Venice VR bölümünde yer alan Türkiye’den ilk film.


Bu yılın seçkisinde yer alan filmler

Yarışma


Yarışma Dışı Özel Gösterim


Yarışma Dışı (Kurmaca)


Yarışma Dışı (Belgesel)