X

2000 yılından bu yana sanatseverleri yenilikçi ve özgün projelerle buluşturan şehrin kültür sanat merkezi İş Sanat, 8 Kasım 2018 akşamı sanatseverlere 19’uncu kez “Merhaba!” diyecek. Klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk oyunlarına uzanan pek çok etkinlik İş Sanat’ta 7 ay boyunca rengarenk devam edecek.


Yeni sezon programının açıkladığı gecede İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten sözlerine şöyle devam etti; “İş Bankası, ana faaliyetinin yanında ülkemiz için toplumsal fayda üretmek üzere kültüre, sanata katkı sağlamayı da en önemli görevlerinden biri olarak görüyor. Müzikten plastik sanatlara, müzecilikten arkeolojik çalışmalara pek çok alanda kültürel katkılarını uzun soluklu olarak yürütüyor. Şöylece özetlemek mümkündür diye düşüyorum; İş’in içinde sanat var.


Sanat Yönetmeni Defne Turaç ise bugüne kadar birbirinden değerli yerli sanatçıları, dünyaca ünlü yabancı sanatçı ve orkestraları İstanbullu sanatseverlerle buluşturduklarını ifade ederek, “Büyük bir heyecanla hazırladığımız İş Sanat’ın yeni sezonunun da beğeniyle karşılanacağını ümit ediyoruz. Tüm sanatseverleri etkinliklerimizde görmekten mutluluk duyacağız” dedi.


Yeni sezon, 8 Kasım’da yenilikçi fikirleriyle kuşağının dikkat çeken orkestra şefleri arasında gösterilen Anu Tali yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisindeki genç sanatçılar Emir Kemancı (viyola) ve Gamze Erengönül’ün (keman) vereceği açılış konseri ile başlayacak.


Biletler 8 Ekim’de satışta

İlgiyle takip edilen konserlerin biletleri, İş Sanat Ana Gişesi’nden ve Biletix üzerinden 8 Ekim’den itibaren temin edilebiliyor.


İş Sanat’ta her sezon klasik

Dünyanın en köklü orkestraları ile müzik dünyasının ünlü solistleri İş Sanat’ta bir araya gelmeye devam ediyor.














Caz müziğin efsane ismi Arturo Sandoval İş Sanat’ta

İş Sanat’ta caz serisi, İstanbullu müzikseverleri cazın efsane isimleriyle ritmi yüksek ve şahane bir sezon geçirmeye davet ediyor.






Sıra dışı performanslarıyla The Tiger Lillies geliyor!

Dünyanın dört bir yanından müziğin en iyi örneklerini İş Sanat sahnesinde izlemeye bu sezon da devam edeceksiniz.





Geçmişle bugün arasında müzikal bir köprü kuran yerli projeler

İş Sanat, her zevke hitap eden programında Türkiye’nin en sevilen sanatçılarını özgün projelerde buluşturuyor.



Edebiyatın müzikle kesiştiği nokta

Şiir ve hikâye tutkunlarının yıllardır büyük bir ilgiyle takip ettiği, müzikle edebiyatın iç içe geçtiği dinleti serisi 19. sezonda da sürecek. Müziklerini besteci ve orkestra şefi Serdar Yalçın’ın bestelediği Nazım Hikmet, Orhan Veli, Sait Faik Abasıyanık ve Sabahattin Ali’nin yapıtları, usta oyuncular tarafından seslendirilecek. Genç izleyicilerin dinletilere gösterdiği yoğun ilgiden dolayı geçen sezon olduğu gibi bu yıl da öğrenciler için öğlen matineleri düzenlenecek.


Evvel Zaman dışından macera dolu masallar

Önemli misyonlarından birini geleceğin sanatseverlerini yetiştirmek olarak belirleyen İş Sanat, çocukların sanat, müzik ve bilimle ilgili yeni bilgiler öğrenirken eğlendikleri oyunlarla hem miniklerin hem de ailelerin gönlünü kazanıyor. İş Sanat bu sezon Serdar Biliş’in yönetmenliğini üstlendiği, Yekta Kopan’ın yazdığı ve Sevinç Erbulak’ın anlatıcı olarak sesiyle hayat verdiği Orman Lokantası tiyatro oyunuyla çocukları eğlendirmekle kalmayacak, onlara eğitici mesajlar da verecek. İş Sanat’ın oyun serisi Evvel Zaman Dışından Masallar’ın ikinci oyunu Kırmızı Başlıklı Kız Uzayda ise, Gonca Vuslateri’nin yazdığı, Alican Yücesoy’un anlatıcı olarak sesiyle hayat vereceği, müzik ve dansla dolu bir macera!


İş Sanat parlayan genç yıldızların arkasında

İş Sanat çatısı altında genç ve yetenekli Parlayan Yıldızlar konserleri her sezonda olduğu gibi Milli Reasürans’ta gerçekleştirilecek. Genç sanatçılara klasik müzik dünyasına attıkları ilk adımlarında destek olan İş Sanat, yeni sezonun Parlayan Yıldızlar’ını kasım ayında duyuracak.