Ülkelerin selamlaşma şekilleri
Nasıl yaşadığımıza bağlı olarak selamlaşma şeklimizde değişir. İşte tüm dünyadan 14 selamlaşma ritüeli...
-
Filipinler
Filipinliler yaşlılara saygıyı göstermek için 'Mano' adını verdikleri bir selamlaşma şekli vardır. Kendinden büyük kişilerin elini alıp alnına koyarak selamlaşırlar.
1 / 14 -
Japonlar
Japonlar birbirlerine boyun eğerek selam verirler. Duruma bağlı olarak, duruşun süresi ve açısı değişebilir.
2 / 14 -
Hindistan
Hindistan'daki insanlar 'Namaste' kelimesini kullanarak selamlaşırlar. Ayrıca ellerini kaldırıp, avuç içleri birleştirerek bu kelimeyi dile getirirler.
3 / 14 -
Tayland
Taylandlılar 'wai' adını verdikleri selamlaşmaları aslında Hintlilerinkine benzer özellikler tanışıyor. Baş parmaklarınız çenenize, diğer parmak uçlarınız alnınıza değecek şekilde kafanızı eğerek selamlaşabilirsiniz.
4 / 14 -
Fransa
Fransa'da insanlar selamlaşmak için birbirlerinin yanaklarına öpmeleri normaldir.
5 / 14 -
Yeni Zelanda
Yeni Zelanda'daki Māori halkı, iki kişinin burnunu ve alnını birbirine bastırarak selamlaşması bir gelenektir. Bu selamlaşma şekline 'Hongi' adı veriliyor.
6 / 14 -
Botsvana
Botswana'da, selamlaşmak için birkaç basit hareket yapmalısınız. Sol elinizi sağ dirseğinize koyun ve sağ kolunuzu selamlaşmak için uzatın. Ayrıca Tswana'da 'Nasılsın?' sorusu 'Lae kae?'dir.
7 / 14 -
Moğolistan
Moğolistan'daki konuklara 'hada' (tören eşarbı) adı verilen bir hediye verilir. İki kişi hafifçe eğilirken, her iki elle de hafifçe sallanır.
8 / 14 -
Suudi Arabistan
Suudi Arabistan'da insanlar selamlaşma olarak genellikle burunlarını birbirlerine değidirirler ve bir elini diğerinin omuzuna koyarlar.
9 / 14 -
Tuvalu
Tuvalu, Büyük Okyanus'ta, dokuz adet mercan adasından oluşan Polinezya ülkesidir. Halkın geleneksel selamlaşması, yanaklarını birbirine yapıştırarak derin bir nefes alıp verirler.
10 / 14 -
Yunanistan
Yunanistan'da insanlar sadece tanıdıklarının sırtına veya omuzuna dokunarak selamlaşırlar.
11 / 14 -
Kenya
Kenya'daki Masai kabilesi savaşçıları, yeni gelenlere bir dans törenini düzenliyor. Daire oluşturarak, kimin en yükseğe zıplayabileceğine karar vermek için yarışıyorlar.
12 / 14 -
Malezya
Malezyalılar genellikle birbirlerinin parmaklarına iki elle dokunduktan sonra avuçlarını kalplerine koyarlar.
13 / 14 -
Tibet
Tibet halkı, 9. yüzyılda yaşamış olan zalim ve siyah dilli Tibetli kralının reenkarnasyonu olmadıklarını göstermek için dillerini biraz dışarı çıkartıyorlarmış.
14 / 14
YORUMLAR