X

Malzemeler:

4 adet temizlenmiş dilbalığı fileto (1,4 kg.)

8 adet konserve enginar kalbi

2 adet mandalina

1 adet yumurta akı

Taze zencefil

Susam

Arpacıksoğanı

Un

Süt

1 adet limon

Maydanoz

Tereyağı

Sızma zeytinyağı

Tuz

Karabiber


Yapılışı:

Enginar kalplerini sudan geçirdikten sonra dörde kesip 3-4 dk. buharda pişirin. Piştikten sonra kaba alıp zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı limon suyuyla tatlandırıp soğumaya bırakın.


2 çorba kaşığı susamı yapışmaz yüzeyli tavada 10 gr. zeytinyağıyla 10 dk. kavurun. 4 adet dilbalığı filetodan 16 adet uzun parça çıkartıp filetoları sırayla rulo sarın.


4 adet bambu şişe 1 adet dilbalığı rulosu, 2 adet enginar kalbi dilimi ve 1 adet dilbalığı rulosu dizip 8 dk. buharda pişirin.


Kalan dilbalığı rulolarını enginar kalbiyle bambu şişe dizip 8 adet şiş hazırlayın. Hazırladığınız şişlerin 4 adedini yapışmaz yüzeyli tavada bir tutam zencefil ve zeytinyağıyla renk değiştirene kadar pişirin.

Kalan 4 adet şiş için ayrı bir yerde yumurta akı, kavrulmuş susam, 2 çorba kaşığı un, bir tutam tuz, karabiber ve 50 ml. sütle bir karışım hazırlayın. 4 adet şişi bu karışıma bulayın. (Karışımın katı olmamasına dikkat edin.) Karışıma buladığınız şişleri kızgın sıvıyağda 3-4 dk. kızartıp yağlı pişirme kağıdının üzerine yerleştirin.


Taze sıkılmış mandalina suyunu arpacıksoğanı ve 1 dal doğranmış maydanozla küçük bir tencerede 1 dakika kaynatın.


Sıktığınız mandalina kabuklarının beyaz kısmını alın. Kabuğunu doğrayıp yarım çorba kaşığı tereyağıyla yüksek ateşte 1 dk. soteleyin. Mandalina kabuğuyla aromatize ettiğiniz tereyağını süzerek mandalina suyuyla birleştirin. Karışım kaynadıktan 1 dk. sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız dilbalıklı şişleri isteğe göre doğranmış taze soğan ve mandalina sosuyla servis yapın.