X

Mikrodalgalar çok pratiktir. Mikrodalga 60 sene önce mutfağa girdiğinde, evde yemek pişirmek için alternatif oldu. Mikrodalga normal sürenin onda birinde etlerin buzunu çözebilir. Mutfakta tava gibi çok fazla çok fazla kap kullanmadan patatesi çok hızlı bir şekilde ısıtır.




Ancak böyle bir hız ve güç iyi bir eğitim gerektirir. Mikrodalgayı kullanırken akılda tutulması gereken ve yapılmaması gerekenler listesi vardır. Sağlığınızla (kimyasalları yiyeceğinize çözündürme) ve güvenliğinizle (kolayca yangın çıkabilir) ilgili bu ipuçlarını bilmenizde yarar var.




Yoğurt kapları


Margarin, yoğurt kapları gibi tek kullanımlık kaplar mikrodalga içinde kullanılmamalıdır. Bu kaplar sadece tek kullanımlıktır ve ısıtılmak için uygun değildir. Eriyebileceğinden yemek içine kimyasal salgılayabilir.




Ekmek sepeti


Kısa dönemler için mikrodalgada ısıya dayanabilir. Eğer bazı çörekleri ısıtmak istiyorsanız 20 sn. içinde hazır olur. Ancak sepet ile yiyecek arasına mutlaka peçete koyun ki yiyecekten gelen nem sepet yerine peçete tarafından çekilsin.




Kâğıt poşet


Mikrodalga içine kağıt poşet, plastik torba ve gazete asla koymamalısınız. Bunlar yoğun sıcaklıkta yangın çıkarabilir ve zehirli gaz yayabilir.




Karton kutu


Yüksek ısıya daha dayanıklıdır. Yeniden ısıtma sırasında yiyecekleri kimyasaldan korumada kullanışlıdır.




Tek kullanımlık metal kaplar


Metaller mikrodalgadan uzak durması gereken nesnelerden biridir.




Ateşe dayanıklı cam


Isıya dayanaklı camları, tencere ya da ölçme kabı olarak mikrodalga da kullanabilirsiniz.




Strafor kaplar


Strafor bir çeşit plastik olduğundan mikrodalgada kullanılmaz.




Plastik torba


Bazı plastik torbaların ısıya dayanaklı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de direk yiyecekle temas etmesinden kaçının.




Metal kaplama


Tabak, bardakların üzerindeki gümüş ya da altın kaplamalar ısıda reaksiyon göstererek mikrodalganıza ve yiyeceklerinize zarar verebilir.




Kâğıt tabaklar


Kâğıt tabaklar, kaplar ve peçeteler mikrodalgada kullanmak için güvenlidir. Ancak üzerinde herhangi bir baskı olmamasına dikkat edin.




Saklama kapları


Plastik olduğundan kullanılması uygun değildir ancak mikrodalga da kullanıma yönelik güvenli olanları vardır.




Seyahat kapları


Birçok seyahat kabı paslanmaz çelikten üretilmiştir ve altı da plastiktir. Bu kaplar çay ya da kahve için ısıyı hapsettiğinden mikrodalganıza zarar verebilir.