X

Acılı kuru dolma için gerekli malzemeler


Suyu 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatın. Patlıcanları haşlayın. Çok yumuşamasın! Çıkan sıcak suyu atın. Patlıcanları yıkayın ve süzün. Temiz başka bir tuzlu suda tekrar 1 taşım kaynatın. Yıkayın ve süzün. Aynı şekilde biberleri ve kabakları haşlayın.


Acılı kuru dolma iç malzemesi


Kıymayı, soğanı, sarmısağı, bir tatlı kaşığı tuzu, karabiberi iyice yoğurun. Bir kaba nar ekşisini, sumağı, bir limon suyunu, bir tatlı kaşığı tuzu, iki çorba kaşığı domates salçasını ve bir çorba kaşığı biber salçasını koyun. Bir bardak suyla karıştırarak kıymaya ilave edin. Pirinci ekleyin. Bu iç malzemesiyle kabak, patlıcan ve biberi çok fazla olmayacak şekilde doldurun ve uçlarını kıvırarak kapatın. Tencerenin dibine 2 kemik parçası yerleştirin. Patlıcanlar en altta olacak şekilde dolmaları hafifçe yan yan tencereye dizin. Bir limonun suyunu ve bir su bardağı domates salçasını sulandırarak üzerine gezdirin. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Orta ateşte bir saat kadar pişirin.


Not: Ekstra lezzet için, yarım su bardağı tane sumağı kaynar suda beklettikten sonra suyu süzün. Sumağın lezzet verdiği bu suyla dolmayı pişirin.