X

Tarif defterimden;

Bostan patlıcan ile yapılabilecek en lezzetli ve sağlıklı yemeklerden biri…


Servis: 6 kişilik

Hazırlama süresi: 50 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika


Malzemeler:


İç harcı:



Yapılışı:

* Patlıcanların saplarını kesmeden uzunlamasına 2'ye bölün. 1 çorba kaşığı tuz ekleyip derin bir kaba alın. Üzerlerini aşacak gibi su ekleyip yarım saat kadar acısının çıkması için bu şekilde bekletin.


* Fırın tepsisine yağlı kağıt serip fırın ısısını 220 dereceye ayarlayın. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp kurulayın. Tepsiye alıp 4 çorba kaşığı zeytinyağını her taraflarına sürün. Fırında içleri yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.


* Patlıcanlar fırında pişerken bu arada kıymayı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp açık ateşte 6-7 dakika kıyma suyunu çekene kadar kavurun.


* Kuru soğanı ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.


* Küçük küpler halinde doğranmış biberleri de soğanlı kıymalı harca ilave edip biberler renklerini kaybetmeyecek şekilde 2-3 daha kavurun.



* Ocağı kapatmadan önce sarımsak, domates, pulbiber, karabiber ve tuzu da ekleyerek karıştırın. İç harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


* Patlıcanları fırından çıkarıp sıcakken kaşığın tersiyle ortalarına bastırarak oyuklar oluşturun.


* Kıymalı harcı bu oyuklara eşit ölçüde paylaştırın. Her birinin üzerine minik mozarellaları yerleştirip taze kekikleri ekleyin.


* Fırında 200 derece ısıda peynirler eriyene kadar 5-6 dakika kadar pişirin.


Afiyetle sevgiyle kalın…

mujgan@chezmaman.com.tr


Müjgan Yurtseven'in tüm tariflerine gitmek için tıklayın!