X

Tarif defterimden;

Bir önceki yazım 'Taze otlu biberli hamburger' tarifinde bahsettiğim leziz minik ekmekleri ister kahvaltıda, isterseniz burger veya peynir & domates ve fesleğen üçlüsü gibi istediğiniz iç malzemelerle sandviç olarak tüketebilirsiniz.


Pişirip soğuttuktan sonra ortasından keserek (sandviç yapmaya hazır vaziyette) dondurucuda saklayabileceğiniz ekmekleri deneyin derim.


Kısa bir not:

Aşağıda verdiğim tarifte kullandığım ekşi kuru hamur mayası 35 gramlık paketlerde büyük marketlerde satılıyor, bulamazsanız yerine 1 paket (10 gr) instant kuru maya ile hazırlayabilirsiniz.



Servis: 10 adet

Hazırlama, mayalanma süresi: 1 saat

Pişirme süresi: 30-35 dakika


Malzemeler:


Üzerine:



Yapılışı:

* Unu derin bir kaba eleyip 4 su bardağı kadarını ekşi maya, toz şeker ve tuz ile harmanlayın. Süt ve zeytinyağını yavaş yavaş kuru karışıma eklerken stand mikser veya el mikserinin hamur karıştırıcı aparatıyla 4-5 dakika karıştırın. Gerekirse yarım su bardağı unu da ekleyin (hamur yumuşak olmalı!)


* Hamuru elinizle toparlayarak 10 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.


* Fırın ısısını 50 dereceye ayarlayın (hamurun daha kısa sürede kabarması için fırında mayalama kolaylık sağlayacaktır).




* Hamur tepsisini fırına verip iki katı hacime ulaşana kadar mayalandırın.

* Tepsiyi fırından alarak ısıyı 190 dereceye yükseltin.


* Kabaran hamurların üzerlerine elinizle hafifçe bastırın (pişerken tekrar kabaracaklar).

* Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serperek fırında yaklaşık 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.


Afiyetle sevgiyle kalın…

mujgan@chezmaman.com.tr


Müjgan Yurtseven'in tüm tariflerine gitmek için tıklayın