X

Kolay tarif;

Kahve ve çay yanına çok yakışan mis gibi limon aromalı bisküvileri sevdikleriniz için evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.


Servis: 30-32 adet

Pişirme süresi: 10-12 dakika


Malzemeler:

200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;





Yapılışı:

*Tereyağı, toz şeker ve rendenin ince tarafıyla çekilmiş limon kabuğu rendesini derin bir yoğurma kabına alıp el mikseriyle çırpın, yumurtayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar 2-3 dakika daha çırpın.


*Unu yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederken bir yandan elinizle yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edeceksiniz)


*Hamuru küçük boy buzdolabı poşetine alıp yassılaştırarak buzdolabında 1 saat dinlendirin (hamur buzdolabında kıvam alacaktır).


*Buzdolabında bekletmeye vaktiniz yoksa buzlukta 15 dakika bekletmek yeterli oluyor (bu defa öyle yaptım).


*Tezgahınıza fırın kağıdı serip hamuru üzerine alarak merdane ile yarım cm inceliğinde açın.


*Arzu ettiğiniz kurabiye kalıplarıyla kesin. Kenarlarından kalan hamurlar bitene kadar aynı işleme devam edin. Üzerlerine isterseniz benim yaptığım gibi renkli şeker süslemeleri serpin.


*Hamurları aralıklı olarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin.





*5 dakika önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika bisküviler pembeleşene kadar pişirin (fırın ısıları markalara göre farklılık gösterdiğinden kurabiye pişirdiğiniz ısıya ayarlayın).


*Fırından aldığınız bisküvileri soğuyana kadar tepside bekletin (bisküviler sıcakken yumuşak olur, soğuyunca sertleşip kıyır kıyır bir kıvam alacaklardır).


Afiyetle sevgiyle kalın…

mujgan@chezmaman.com.tr


Müjgan Yurtseven'in tüm tariflerine gitmek için tıklayın!