X

Geçtiğimiz günlerde sağlıklı yaşam uzmanı ve yazar Kris Carr’ın düzenlediği “Healing Cancer World Summit” (“Kanseri İyileştirmek Dünya Zirvesi”) adlı bir seminer serisine katıldım. Kris Carr’a 2004’te tedavi edilemeyen bir kanser teşhisi konulmuş. Carr, teşhisinin ardından daha sağlıklı yaşamanın yollarını öğrenmeye başlamış. Öğrendiklerini daha büyük kitlelerle paylaşabilmek için alanında başarılı isimlerle beraber “Kanseri İyileştirmek-Dünya Zirvesi”ni düzenliyor. Zirveden notlarımı sizinle de paylaşmak istiyorum.



Zirvede, dinlediğim isimlerden biri Chicago Bütünsel Kanser Tedavi Merkezi’nden Beslenme Uzmanı Lizabeth Gold. Lizabeth’in hikayesi de benim sağlık koçu olma hikayeme çok benziyor. Lizabeth beslenme uzmanı olmadan önce satış alanında çalışıyormuş, o dönemde irritabl bağırsak sendromu (İBS) yaşayınca çözümü beslenmesini değiştirmekte bulmuş. Sonrasında kariyer değişikliğine gidip beslenme uzmanı olmaya karar vermiş. Seminerde, tedavi gören kişilere önerilerini sıraladı:











ABD Çevresel Çalışma Grubu (Enviromental Working Group) başkanı Ken Cook kimyasallarla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Yediğimiz yiyeceklerden, ev temizleme ürünlerine kadar gün içinde pek çok kimyasalı evimizde misafir ediyoruz.








Bir başka oturum da Prof. Dr. Lorenzo Cohen ve Dr. Alison Jefferies tarafından verildi, beraber yazdıkları "Antikanser Yaşam: Yaşamınızı ve Sağlığınızı Dönüştürün" adlı bir kitapları var. İşte paylaştıkları:
















Sevgilerimle, mutlu haftalar