X

Mevsim geçişinde yataktan çıkmak istemiyor musunuz?

Hava süper, güneş herkesin içini ısıtıyor, bahar çiçekleri tüm renkleriyle açmaya başladı, herkes cıvıl cıvıl, mutlu, havada aşk kokusu ama ben yatağıma girip uyumak istiyorum. Genelde, pek çoğumuzda sonbahara, kışa geçişte yaşanan hava değişimi, mevsim geçişi mahmurluğu, bende baharda daha fazla kendini hissettiriyor. İlkbahara geçişlerde işlerimin temposunu biraz azaltıp, kendime çok yüklenmeden, dinlenerek, bol bol mola vererek çalışıyorum. Normalde yaz-kış, hava kötü-iyi demeden kendimi sokaklara atan ben, son iki senedir herkesin “Bahar geldi!” nidalarıyla dışarıya fırladığı zamanda bir hafta sonunu evde geçirmeye karar verdim. İlk başta, “Herkes dışarıda, ben evde ne yapıyorum?” diye düşünüyordum ama sonradan gerçekten bedenimin buna ihtiyacı olduğunu fark ettim. Siz mevsim geçişlerinden etkilendiğinizi nasıl fark edebilirsiniz?

Mevsim geçişlerinde ne gibi değişiklikler yaşarız?

Hava değişimi dönemlerinde ne yapabiliriz?

Bahar yorgunluğu sizi ele geçirdiyse, size önerebileceğim çok kolay çözümler var.












Sonuçta, mevsim geçişi belirtileri Nisan-Nisan ortası gibi kendiliğinden ortadan kalkar. Bedeniniz yeni ritmine ve yeni mevsime alışır. O yüzden, bahar uyuşukluğu halini kendinizde hissediyorsanız, bunun normal olduğunu ve sadece birkaç hafta içinde kendi kendine geçeceğini bilin. Önerilerimi uygulayarak bu süreçte bedeninize yardımcı olabilirsiniz.


Sevgilerimle, mutlu haftalar



Referanslar

1- Martin, F. Journal of Proteome Research, Oct. 7, 2009

2-Trying to be Happier Works When Listening to Upbeat Music, According to MU Research, Timothy Wal, 2013

2-The effect of chewing gum on physiological and self-rated measures of alertness and daytime sleepiness; Johnson AJ, Miles C, Haddrell B, Harrison E, Osborne L, Wilson N, Jenks R, 2011