X

Yeni yıla girmeye son 10 gün kaldı. Aralık ayına girerken yeni yıl kararlarının heyecanıyla doluydum. Daha doğrusu bu yılı doğru kapamanın, Aralık ayına birçok şeyi sıkıştırmanın...


Günler geçtikçe son 1 aya tüm yılın hedeflerini sıkıştırmanın nasıl da işe yaramadığını bir kez daha hatırladım. 11 ayı son 1 ayda temize çekemiyor insan. Vermek istediğim kiloları Aralık ayında vermem ya da yazmam gereken şeyleri son bir ayda tamamlamam gerçekçi değil. Ben de kendime izin verdim. Hedeflerimin bazen gerçekleşmeyebileceğinin kabulüne vardım. Ben bu yıl elimden geleni yaptım. Harika günler kadar başıma battaniyeyi yorganı çekip yataktan çıkmak istemediklerim de oldu.


Mutluluktan uçuran haberler de aldım büyük kayıplar da yaşadım. Hatta belki aile sağlığı olarak bugüne kadar en çok sınandığımız zamanları yaşadık.


Vazgeçtiklerim oldu, boşuna tutunduğumu görüp serbest bıraktığım şeylere eklemeler yaptım.


İstiyorum ki siz de bu yıl kendinizi bazı alışkanlıklardan özgürleştirin. 2023’e girerken belki 10 güne yetiştiremezsiniz ama 2023’te bazı şeylerle vedalaşmak için fırsat yaratabilirsiniz.