X

Diyelim ki iş hayatında hatta konuyu sadece iş hayatıyla sınırlamayalım hayatta sizinle uğraşan birisi yada birileri var.. Sürekli sizin hakkınızda konuşup, olur olmaz şeyler söyleyen, sizi yöneticinize kötüleyen, önünüze sürekli taş koyan, hatta bazen daha da ileri giden birileri.. Bu kişilerle nasıl başa çıkarsınız? Ya da hadi şöyle diyelim nasıl intikam alırsınız?


Öncelikle şöyle bir gerçek var ki, bunu asla unutmamak lazım, bu kişiler genelde işi gücü olmayan yada işi gücü olsa da hayatta gerçekten mutlu ve başarılı olamayan kişilerdir. Çünkü; hayatta başımıza gelen herşeyin bir sebebi olduğunu unutan ve varoluş sebebimiz olan ruhumuzu güzelleştirme amacından son derece uzak kişilerdir, bu kişiler. Başlarına gelen herşeyde bir suçlu ararlar. İşte bazen, bir suçlu ararken karşılarına siz çıkarsınız. Aslında tamamen rastlantıdır. Çünkü, hayatlarında yaşadıkları şey her ne ise, ortada ne bir suç vardır ne de bir suçlu.. Ve öyle çaresizlerdir ki hayatta kayboldukları için, aslında intikam almayı bırakın son derece üzülesi bir durumdalardır..


Bizimle uğraşan biri yada birileri varsa, ilk aklımıza gelen soru “Neden ben? olur.“ Halbuki bu soruyu hiç düşünmemiz gerekir. Eskiler birçok şeyi çok doğru söylediği gibi bu konuda da harika bir şey söylemişler. “Meyve veren ağaç taşlanır.“ Elbette hayatta herşeyi doğru yapıyor olmayabiliriz. Bizim de yaptığımız hatalar olabilir. Ama kim doğru ki?! Ya da doğru bildiğin nedir ki?! Sonuçta herkes bir sebeple, bir ihtiyaçtan veya bir motivasyondan hayatta kendi doğru bildiği şeyi yapmaya çalışır ve meyve verir, yani hayatta kalmak için çalışır, çabalar..


“Neden ben? “ sorusundan sonra gelen soru da “Ben şimdi ne yapacağım? “ ve “Bu durumla nasıl başa çıkacağım?“ olur. Bu kısa süren belirsizlik hali sonrasında ise intikam almayı düşünürsünüz.“ Hangi silahımı kullansam da onu alt etsem?“ diye sorarsınız kendinize. Peki ben şimdi onunla nasıl uğraşabilirimin yollarını arar durusunuz. Ve işe yarayabilecek veya yarayamayacak bir sürü fikir gelir aklınıza..


Oysa, öyle kolay ve başarılı bir yöntem vardır ki, aklımıza hiç gelmez.. Mutlu olmak! Evet yanlış okumadınız, sizinle uğraşan birinden intikam almanın en iyi yolu mutlu olmaktır. Yaşadığınız hayatı yaşamaya devam etmek, yaptığınız işi yapmaya devam etmek ve gereksiz çabalara girmeden, enerjinizi bu şekilde tüketmeden sadece mutlu olmak! Ama tabii gerçekten mutlu olmaktan bahsediyorum. Mış gibi yapmaktan değil. Çünkü, sadece gerçek mutluluk en iyi intikam yöntemidir. Diğeri, sizi bir süre için idare edebilir. Ama sizinle uğraşan kişi bunu kısa bir sürede anlar ve yaptığı şeyin işe yaraması motivasyonuyla sizinle daha da fazla uğraşmaya başlar. Bu noktada hayatta sizin yanınızda duran kişiler de çok önemlidir tabii. Onların desteği.. Size inanan ve sizin hep yanınızda olan bir dost, ne olursa olsun destek veren bir yönetici veya sizi hiç bırakmayan bir hayat arkadaşı..


Unutmayın hayat bazen birileriyle uğraşacak kadar uzun olmayabiliyor. Olduğunuz gibi olun ve ne olursa olsun hep mutlu olun.. Bu haftaki yazımın benim ve siz okuyanların en başarılı intikam şekli olması dileğiyle..


***


İşinizde mutlu değil misiniz? İş hayatı ile ilgili öğrenmek istedikleriniz mi var? Ya da sadece fikirlerinizi paylaşmak mı istiyorsunuz? Öyleyse e-postalarınızı aşağıdaki adreslerden birine mutlaka bekliyorum.


isimlemutluyum@mujdeozenen.com

diyelim@isimlemutluyum.com