X

Geçtiğimiz haftalarda doğumun kesin olarak başladığını gösteren işaretleri “nişan gelmesi, suların gelmesi ve doğum sancısı” hakkında yazmıştım. Bugünkü yazım ise doğum yaklaştığını gösteren olası doğum belirtileri hakkında.


Bu belirtiler doğumu yaklaşan her anne adayında görülmeyebilir. Doğumun yaklaştığını gösteren bu olası işaretler aynı zamanda doğumun bugün-yarın olacağının bir garantisini de vermez.


Yaklaşan doğumun işaretleri








Hamileliğin son ayında sabrınızın tükendiğinin ve bebeğinizin doğumu için günleri sayıldığınızın farkındayım. Her işaret sizde; “galiba bugün doğuracağım” hissini uyandırabilir ama işin sırrı sabretmekte…


Yukarıda yazdıklarım doğumun yaklaştığını gösteren olası işaretlerdir. Birinin ya da birkaçının aynı anda olması doğumun yakınlarda olacağının net bir göstergesi olabilir ve olmayabilir de… Unutmayın ki doğum, bebekleriniz dünyaya doğmaya tam olarak hazır olduğunda gerçekleşecektir. Bunun için doğru zamanın hangi hafta, hangi gün ya da saat olduğunu, neden bazı bebeklerin gebeliğin 38. haftasında ve bazılarının gebeliğin 41. haftasında doğduğunu bilemiyoruz. Yukarıdaki belirtilerle yapacağınız en iyi şey; kulaklarınızı başka kadınların negatif seslerine, yorumlarına kapatmak (her kadının hamileliği ve doğumu birbirinden farklıdır), sürece güvenmek ve gerçek doğum işaretlerinden “su gelmesi ve doğum sancılarına” kadar normal hayatınıza devam etmek olacaktır.